Hogyan lehet 6 hetes cicát szobatisztaságra nevelni?
Bocsi,de egyet értek az előzővel....
A génjeikben van, tisztálkodni fog rendesen előbb-utóbb.
Az alomra is rá fog szokni, tedd bele sokszor, és akkor rájön,h miért van ott.
Rendszeresen, főleg evés után és alvás után ha felébred tedd be az almos edénybe. ami esetleg problémát okoz, az ha nagy a távolság a cica élettere és az alom között.
nekem 9 hetes cicáim vannak. 5-6 hetes koruktól szobatiszták. Eleinte csak a nappaliban játszottak, aludtak, így oda raktam a sarokba az almot és fürdőben is volt, de azt nem használták. Mindkettőbe naponta többször beraktam őket, igaz volt hogy csak játszottak:) Most már csak a fürdőben van az alomtálca, és simán befutnak oda wc-re. :)
Egy macskának legalább 12 hetes koráig kell az anyjával maradnia. Pontosan azért, hogy megtanuljon egy helyre piszkítani, enni, inni, mosakodni...
Nem valószínű, hogy valaha is megtanulja ezeket a dolgokat... Egy 6 hetes cica még szopik, könyörgöm!
Miért kellett olyan korán elválasztani? Mert így kicsin még sokkal cukibb? HM?
Ez olyan, mintha te egy 7 éves gyereket kiraknál a nagyvilágba, hogy élje az életét.
8 hetes korban lehet elválasztani..
és egyébként nem az anyjától tanulja:DD
honnan vetted ezt a hülyeséget?
ösztönösen csinál mindent!!!
van olyan cicánk akit kitagadott az anyja, mi neveltük fel nagyon pici korától kezdve,és mégis mosdik, elássa amit kakil/pisil...
Az én cicám is kb 6 hetes volt,mikor hozzánk került.Volt neki készítve alom,minden..
1x pisilt a tv mögé, ecettel mostam, azóta mindig az alomba jár.
Én úgy csináltam,hogy megszagoltattam vele a pisijét, betettem az alomba, lábával kaparásztam egy kicsit, és azóta az alomba jár.
Ideális esetben 12 hetes korig van az anyja mellett, de azért 8 hetesen már le lehet választani, elég szocializált lesz addigra.
Ámbár tudom, nem helyes, nekem is úgy alakult, hogy lett egy 6 hetes cicám. Teljesen szobatiszta volt, viszont én is tettem ki 2 almos tálcát is. Mosakszik is rendesen, bár 6 hetesen még nem a fenekével kezdi...vagy mit vártál? A tiédnek szerintem valami lelki baja van, nagy valószínűséggel nagyon hiányzik még az anyukája és a testvérei. sokkal többet kéne vele foglalkozni, ahogyan előttem is írták, amikor készülődik, bele tenni és nem utolsó sorban babusgatni, hogy biztonságban érezze magát, hisz még nagyon-nagyon pici.
Az enyém már 5 hónapos, kiegyensúlyozott, boldog cica. Igaz,a mosakodásba a kandúrom is besegített, gyakorta tisztogatta, ahogyan az anyukájának kellett volna még 8-12 hetes koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!