Mennyi az esélye annak, hogy a macskám kölykeit el tudom majd ajándékozni?
elöl-hátul bedugni nekik a 220at.
Komolyra fordítva: sajnos nem sok. De nem is kell elajándékozni őket. Nálunk is tenyésznek a cicmákok a kertben, de jól megvannak. Szerintem szemétség lenne őket agyonverni, jól eléldegél a "fölösleg" is az utcában. Minden szomszédtól kapnak vmit, egér-bogár-madár is van... Tök jól élnek.
Én ezért ivartalanítottam a macskáimat nem kevés pénzért, hogy ne kelljen ilyen problémákkal szembenézni.
A felelős állattartás valahol ezt is jelenti.
Egyébként, ha beoltattad őket, valamelyik közeli piac bejáratánál esetleg van esélyed.
Nem az agyonverés (vízbe fojtás, stb.) a megoldás, az brutális, embertelen és már a törvény is bünteti!!!
Az, ha a felesleg kóborként éldegél, egy fokkal emberségesebb, de nem igazi megoldás.
Az IVARTALANÍTÁS a megoldás! Pár ezer forint - aki ennyit nem tud (vagy nem akar) rászánni, ne tartson macskát. Sok állatorvos kedvezményesen végzi, a számtalan előny miatt.
A kismacskákat először talán sikerül rásózni erre-arra - amúgy milyen gazdi lesz az, akire csak tukmálták a kiscicát? Ez se lényegtelen! - de gondolj bele, évente többször lesz ilyen. Tehát azt javaslom, ivartalaníttasd a macskádat.
Olvassátok el ezt, nagyon tanulságos!
Természetesen van rá esély, minél több helyen hirdesd meg (iwiw, express, macskás oldalak, helyi újság, nagyobb boltokban vannak hirdetőfalak, állatorvosi rendelő)
Én tavaly költöztem be egy családi házba, két cicát szerettünk volna a párommal, annyi kikötésem volt, hogy az egyik vörös legyen. Kb 1 hónap múlva az iwiwen láttam egy hirdetést, vörös kandúr!felhívtam a hirdetőt, másnap mentünk a cicáért. A másikat születése napján választottam, ismerős cicájától.
Szóval nem lehetetlen, csak sok helyen, fényképpel hirdesd őket, lehet hogy valaki pont a Te egyik kiscicádra vágyik!
Sok szerencsét!
Már feltűnt egy ideje, hogy itt vannak köztünk páran, (nem csak ebben a topikban), akiknek a lepontozás a hobbija, ha kell, ha nem. Persze bosszantó, ha így egy-egy hasznos válasz eltűnik, de a Kérdező ill. akit érdekel a téma, szerintem úgyis megjeleníti az összeset!
Szerintem zok közül, akik nem agyonverés típusú dolgot javasoltak, mindenki hasznos választ adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!