Mit csináljak ha nem iszik vizet?
A macskák a természetben NEM ISZNAK csak ha már nagyon szomjasak, a folyadékot áldozataik testnedveiből nyerik, ennélfogva utálják a vizet!!!
Tehát ha nem iszik az lehet attól h konzervvel eteted, abba van annyi folyadék amire szüksége van. HA nincs baja a tejtől, akkor adhatod neki nyugodtan, túl van dimenzionálva a tej kérdés. A legrosszabb amit tehetsz h rákényszeríted a vizet mivel nem szeretik, nem természetes h igyák!
Ha nagyon aggódsz és szárazzal etetsz akkor a száraz kajára is önthetsz vizet, azzal is növelve a folyadék fogyasztást! És mivel a táp megízesíti a vizet talán szívesebben megeszi így.
Egyetértek az előttem szólóval!
Nyilván konzervvel eteted, vagy más, nedves étellel.
A cicák akkor isznak, amikor már elindulnak a dehidratáltság útján, vagyis kezdenének kiszáradni. Egyszerűen nem szomjasak, mert ahogyan írták előttem, a táplálékukból nyerik a folyadékot. Ezért mondják, hogy a kizárólag száraz tápon élő cicák nem isznak eleget és a vizeletük koncentrálttá válik, amiből aztán többféle húgyúti problémája lehet.
Tisztán az én macskám sem issza meg a vizet. De még a tejet se nagyon szereti.
Szomjasnak viszont nagyon szomjas! A konzerv kajára öntök vizet. Ha egész nap nem voltam otthon, nem is keveset! Néha úgy érzem, nem is szilárd kaját, hanem levest adok neki. Az első dolga, hogy fellefetyelje a folyadékot. Aztán eszegeti a konzervet, de vacsi közben odajön hozzám és csak néz. Na ilyenkor újabb vízadag a szárazra nyalt konzervhusira, és folytatja a vacsorát. Úgyhogy nálunk biztosan nem elég a konzervek (egyébként valóban magas) nedvességtartalma.
De tiszta vizet nem iszik! Arra is gondoltam, hogy az edénnyel van a baja, és megpróbáltam más-más anyagokkal és méretűekkel, de nem. Vizet semmiből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!