Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akiknek szoba cicájuk van....

Akiknek szoba cicájuk van. Érezni a lakásban a macskát?

Figyelt kérdés
2011. szept. 9. 10:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az előző válaszokkal egyet értek.

Nekem nincs túl nagy tapasztalatom, csak pár hónapos macskatulajdonos vagyok. De:

1, a macska tisztántartja magát, ami nem azt jelenti, hogy nem poros vagy pókhálós a bundája, hanem hogy szagtalan. Ez ösztönös. A kutyafélék csapatban vadásznak. Ha nagyvadra mennek, hajtják a vadat. Érdekük, hogy a zsákmány megérezze a szagokat és meneküljön előle, nyilván abban az irányba, amibe a falka hajtja. A macska lesből, egyedül vadászik. Ha a zsákmány megérzi a szagát, elszalad és bukott a vacsora. Azaz a macska igyekszik szagtalan lenni. (Nem minden kutyaféle és macskaféle esetén van ez így, de a többségnél, és ami most fontos, a háziasított fajok őseinél így van ez.)

2, ha szánsz két percet az alom átlapátolására reggel és este, nem fogod érezni a szagát Te sem. A macskás öreg nénik nem azért büdösek, mert a macska büdös, hanem mert nem takarítják olyan gyakran a lakást (és legfőképpen az almot), ahogy azt az emberi orr megkívánja!

Én is macskát tartok egy 35 m2-es lakásban. Nem büdös. Nem érzem a szagát és nem érezte eddig egy vendégem sem. Előfordult viszont, hogy elutaztam, vagy egyszerűen csak későn és fáradtan értem haza és nem volt kedvem almot lapátolni. Ilyen esetben van szag, de ez az alom szaga, nem pedig a macskáé. (Ha nem húzod le a WC-t, akkor Te vagy büdös, vagy a WC?)

A kaja fontosságáról: én csak macskatápot adok a cicámnak. Nem mindig prémiumot, de egy biztos: emberkaját soha. Pont itt, a gyakorikérdések.hu-n olvastam, hogy a tápon élő macskák nem fingorásznak. A mindenféle kaját fogyasztó macskák viszont igen, amitől nyilván lehet büdös a lakásban :)

Az almot takarítani kell reggel és este. Két-két perc, és nincs szag. Ennyi!

2011. szept. 9. 19:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Hát igen, ezt elfelejtettem: az én cicám nőstény. A fiúkra gyakran panaszkodnak, hogy vizeléssel jelölik a területüket. Ez az ivartalanítás után általában elmarad (néhány pechesebbnél sajna nem). De hát én pont ezért választottam kislányt :)

2011. szept. 9. 19:23
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem mind a macska, mind a kutya jár egy minimális állatszaggal.Én friss cicagazdi vagyok, és talán még észreveszem a különbséget.

Például a cicám előtt egész nap ott van a száraztáp, és annak például van szaga (a cicák szempontjából aromája:)). De ez olyan, hogy az emberi kajáknak is van szaga csak az nekünk vonzó.

De ugyanígy amikor a cicám pisil/kakil annak is van egy pár percig szaga (pedig az én cicám akkora hegyet szokott az "ajándék" fölé ásni, hogy az dicséretes), ami akár szellőztetés nélkül is elillan, de ez is olyan, hogy amikor mi emberek elmegyünk nagy wcre, akkor mi is hiába húzzuk le a wct, attól még egy pár percig ott marad a szag. Erre való a szellőztetés és a légfrissítő.

Szerintem ez elfogadható, hiszen az életük velejárója. Ezen túl más szagot nem tapasztaltam :)

2011. szept. 9. 20:15
 14/21 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon érzékeny a szaglásom olyan macskás :D és mikor idekerült sem éreztem a "szagát" a cicának mert nincs neki. Ő igazi szobacica olyan helyen élünk külföldön hogy nem engedhetem el szabadjára vagyis nem merem, hámmal hosszan járkálhat az udvaron.

Az alom lent van a pincében a szellőztető alatt ,na de hogy ott se büdösödjön 1-2naponta tisztítom az almot.

Sőt a cicám buksiját még szoktam is szaglászni átveszi a mi illatunkat sokszor :) vagy olyan nem is tudom megnevezni de olyan édes finom illatú még csak kicsit sem érzek rajta kellemetlen szagot.

2011. szept. 9. 20:45
 15/21 anonim ***** válasza:

...a macskák nem büdösek!!!!!!!!!!!!!

...talán az állatvilág legtisztább faja!

...naponta rendesen ürítsd az almot,és minden rendben!!!!!

2011. szept. 10. 03:30
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat :)) Holnap hozok egy kiscicát, ha minden igaz, kicsi a lakás is..Takarítani imádok, ezzel gond nem lesz :)
2011. szept. 10. 10:17
 17/21 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkodom, hogy hova tehetném az almot. Itt 2 balkon (erkély)van,tartok attól, hogy kiesik.Nyilván még kicsi, nincs gond, mert nem tud felugrani olyan magasra, de idővel...
2011. szept. 10. 10:22
 18/21 anonim ***** válasza:
Az erkélyt amire kiengeded körbe kell keríteni macska hálóval!!! Én a fedett alomládát a fürdőben tartom, nincs vele baj :D
2011. szept. 10. 15:14
 19/21 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam arra, hogy elkerítem, meglássuk.Még most kicsi lesz, nem lesz gond,remélem :)
2011. szept. 10. 17:31
 20/21 anonim ***** válasza:
azért meg ne lepődj, hogy mekkorát tudnak ugrani már kicsinek is :) az én cicámat 16 hetesen hoztuk el és a konyhapultra simán felugrott volna, csak azért nem sikerült neki mert teljesen sima felületű a pult és ezért lecsúszott róla a mancsa :)
2011. szept. 10. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!