Valaki egyet ért velem abba, hogy a macskák nem csak helyhez hanem az emberhez is ragaszkodnak?
Mindenki vagy legalábbis az emberek többsége azt mondja hogy a macskák nem ragaszkodnak az emberhez csak a helyhez ahol élnek .Én úgy veszem észre hogy az én macskám ragaszkodik hozzám a szüleim mondták hogy mikor nyaralni voltam 1 hétre egész héten hiányolt, keresett.Szerintem az emberhez is ragaszkodik a macska
Szerinted ?
Nyilván vannak olyan macskák, akik kimondottan az emberhez ragaszkodnak, de általánosságban nem ez a jellemző. Közel húsz éve folyamatosan van macskám, és bár tündériek és igen, hiányolják az embert bizonyos esetekben, de csak ha a "lakóhelyükön" vannak.
Régen panelben laktunk, átvittük a két testvér macsekot egy másik lakásba (lakásfelújítás miatt). Amíg ott voltunk, bár előtte a legjobb barátok voltunk, addig menekültek előlünk, agresszívek lettek. Amikor hazamentünk, minden visszaállt a régi rendbe.
Most családiházban lakunk, vannak macskáink. Ha bent vagyunk a kapun belül, hízelgő cicamicák, imádnivaló kis gombócok. Még a ház előtt is megismernek minket, de ha már pl. a szomszéd kerítése előtt vagyunk, úgy menekülnek előlünk, mintha sose láttak volna minket.
A mi összes macskánk hozzánk ragaszkodik. Meg emlékszem gyerekkoromban volt a nagymamáméknál egy macska, ami mindig úton volt, alig járt haza, viszont mikor én nyaraltam náluk, vagy csak egy hétvégére ott voltam mindig kitartóan ült az ajtó előtt, aztán mikor hazamentem, ő sem vitte túlzásba az ott tartózkodást.
A szüleimnél lévő egyik macskánk betévedt a múltkor a szomszédhoz, a kis kíváncsi. Mikor észrevette, hogy nem otthon van, megijedt és bebújt a szekrény alá. A szomszédék az istennek se tudták kikönyörögni onnan, még a sonkáért sem ment ki. Akkor felhívták édesanyámat, aki átment, leguggolt a szekrénynél kedvesen kihívta a macskát, és neki ment is sonka nélkül. :)A jelenlegi cicámat háromszor költöztettem, most közös az udvar egy másik házzal, a többieket nagy ívben kerüli, rohan el, csak hozzám jön oda.
Meg van egy idegbajos macskám is, aki kizárólag a vele együtt lakó családtagokkal hajlandó érintkezni, mikor vendégek vannak (mindegy hányszor voltak már nálunk), akkor lapos kúszásban közlekedik, beül a wc mögé, sőt, ha kijut sokszor a kert végébe kell neki kaját vinni, mert nem jön haza, míg mások is ott vannak.
Naa nekünk lakásmacsekunk van =)
És nagyon ragaszkodó a házhoz is,hozzánk is,főleg anyukámhoz!Ha pl anyu elmegy a boltba vagy leviszi a szemetet ül az ajó elött és keservesen sir,nyávog addig amig vissza nem ér,és nem mozdul onnan!vagy az ajtó elött sir mert a tesóm a lépcsőházban beszélget valakivel és hallja a hangját!Ha anyu dolgozik a macskánk pár perccel elötte megérzi,hogy jönni fog és megint csak az ajtó elött ülve várja mereven nézve az ajtót mikor toppan be!innen mi már tudjuk nemsokkára megjön =).a lépcsőházba nem mer kijárni csak ha eleve kinn van valaki a családból pl valaki beszélget a szomszéddal!Akkor körülöttünk járkál kinn, szétnéz az emeleten és mikor megyünk be ő is rögtön jön be velünk!
Egyszer lakásfelújitás volt!egy kedves ismerős szép vidéki kertes házába vittük addig a macskát!de ott 2 nap után érte kellett menni,mert bebújt a hütő mögé és 2napig nem jött ki még enni sem!mikor érte mentünk és bementünk a konyhába kinézett..meglátott rögtön ki a hütő mögül..és nyávogva szaladt hozzánk.
Nyáron levittük sétálni (ezt eleve nehéz mert imád itthon lenni,általába kapálozik ha valaki leakarja vinni...)kellemes parkos környéken lakunk,este volt!élvezettel rohangált ...a lábunknál !Leültünk a parkba egy padra, ő szaladgált ...fákhoz dörgölödzött...mi néztük!Pár percenként visszanézett és akkor otthagyva mindent..szaladt hozzánk és egyesével hozzánk dörgölödött..Majd megint elszaladt pár perc múlva újra szaladt vissza dörgölözdni!Mikor kijátszotta magát ,boldogan elterülve feküdt a karunkban!
És itthon is mindig körülöttünk van,imádja a társaságunkat,folyton anyu mellett alszik,fekszik mellette éli az életét!
Mondhatnak akárki akármit a macskákról tudom ,hogy a mi cicánk a maga módján szeret minket és mi is nagyon imádjuk =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!