Mennyibe kerül egyhavi macskatartás?
A fiaim szeretnének macskát (én kevésbé), milyen kiadások vannak havi szinten?-oltás, macskakaja, alom, stb.
Köszönöm!
Saját tapasztalat: oltás évente kell, 3 é 4 e. között van. Féreghajtás negyedévente, 250-500 között egy tabletta. Alom 300Ft-tól a csillagos égig, hetente kell cserélni a sima almot, a szilikagélest havonta. Én nyershússal etetek, a csirkésnél veszem a pulykanyesedéket, 850.-/kg, kb. 10 adag kijön belőle, vagyis kb.2,5 e. Ft/hó. Emellé még száraztáp is van, a közepes minőséget veszem, az kb. 1500.-Ft/hó. Jutalomfalatot is veszek, 400.- Ft körül van egy doboz, de az elég egy hónapig (Rossmann-os).
Szóval, min. 6 e FT/hó. Ja, és ha kijárós, vagy le akarod vinni sétálni, Frontline csepp kullancs és bolha ellne, 2 e Ft/hó. És számítani kell esetleges betegségre is, mivel nekik nincs TB-jük, röpködnek az ezrek azonnal.
Kedves Első hozzászóló!
Miért a csirkésnél veszed a nyesedéket?
Nincs felétek állatkereskedés? Mert ott olcsóbb jóval, kb. 450 ft/kg
A száraztáp pedig, ha 1500-at szánsz egy kilóra, azért már prémiumot is kapsz, pl. a webkutya.hu-n a 7 kg-os Orijen 1200 valamennyire jön ki 1 kg:)
Egyébként boldog cicád lehet:)
attól függ hogy honnan van a cica..mert ha befogadott akkor az elején sokba kerül...én most fogadtam be egy cicát 4hete van nálam és eddig kb 20000Ft-omba került .kivizsgáláson volt kapott bolhairtót,kullancsirtót, féreghajtót:2300Ft
eddig két zacskó Whiskas Juniort evet meg...mert az elején diétáznia kellett rizst ehetett párolt csirkével..kapott egy almos dobozt,tányért,ment a hasa ezért jó sok almot elhasznált...szilikonos macskaalmot ami kb 3000ftba kerül (5l-es)
ma vissza kellett vinni az orvoshoz.védő oltás újabb féreghajtás 6800Ft és 3hét múlva ezt ismételni, utána évente...én mindenhova viszem úgyhogy még saját hordozót is vennem kell neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!