Tényleg igaz, hogy a trikolor macska mindig nőstény?
Kerestem mindenhogy,de egyetlen cikket találtam erről,az sem volt túl tudományos.Tudja valaki?Esetleg linkelne hozzá cikket?Én csak ezt találtam.
15.13
Vörös macska nem csak hím lehet, ám leggyakrabban hímek a vörösök, így a te cicád simán lehet ilyen színű, csak a kisebbségbe tartozik. ennek az okát is olvastam egyszer de sajnos már nem emlékszem :(
Hm és a kék macskák is mind lányok (kivéve faj cicák!!)
A nőstények azonban csak akkor születnek vörösként, ha mindkét génhelyen ezt a színt kódoló gén áll. Amennyiben a nőstény kölyökre csak egyik szülője örökíti az orange gént, kialakulhat a teknőc (fekete és vörös), vagy a kék-krém (kék és krém) színváltozat. Ezeknél a színeknél a megtermékenyített petesejt első osztódásakor egy "vörös" és egy "fekete" sejt jön létre, s ez így folytatódik tovább. A teknöc, illetve a kék-krém színű macskák tehát elvileg mindig nőstények.
Nekem van egy vörös macskám meg van egy ilyen tarka tricolor cicám.
a vörös az MINDIG HÍM
a tricolor az MINDIG NŐSTÉNY
ez így van ha egy vörös macska nem hím akkor valahol van rajta egy rejtett folt!;)
"ez így van ha egy vörös macska nem hím akkor valahol van rajta egy rejtett folt!;)"
az enyémen aztán semmilyen rejtett foltot nem találsz az tuti fix és sötétvörös és nöstény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!