Mire kell figyelni a kiscica megvásárlásánál ( ki lehet-e tapintani valamit, stb)? Mit vegyek neki (etetőtál, bolhaírtó, stb. )? Hova érdemes az "ágyat" rakni? (fűtőtest mellé, sarokba, asztal alá, stb. ) Érdemes-e rászoktatni a tejre?
Köszönöm! Igazából arra gondoltam, hogy a hasában megkell-e tapintani valamit. (olvastam, hogy a kutyáknál megkell fogdosni, nemtudom, hogy a cicáknál így van-e).
De köszönöm, hasznos volt számomra a válasz.
Szia!
A www.haziallat.hu -n is van egy ezzel kapcsolatos cikk, és további hasznos állattartási tanácsok.
Szia! Ha benti cica lesz, vegyél neki még alomtálat + almot is. Ezt a lakás valamilyen nyugodtabb részére tedd, a legtöbb cica nem szereti, ha vécézés közben zavarják :-)
Az ágyát is elteheted nyugodt helyre, de a cica úgyis az egész lakást belakja majd, kicsi az esély, hogy az általad kijelölt helyen fog aludni. A macskák szeretnek magas helyeken feküdni: polcokon, szekrény tetején, stb.
A tejre valóban ne szoktasd rá, mert nem tudja megemészteni, ezért tényleg hasmenése lehet.
Nagyon fontos, hogy mindig legyen előtte friss víz.
Érdekesség: ha jobb minőségű tápokkal eteted (Royal Canin, Hill's, Acana, Iams, stb.), kevesebbet fog kakilni, mert azokban több az értékes tápanyag és jobban megemészti.
Alomból is érdemesebb a jobb minőségűt megvenni, mert jobban fogja a szagokat is, nem lesz macskaszag a lakásban.
Még vegyél neki néhány játékot is, ne unatkozzon szegény, ha te épp nem érsz rá vele foglalkozni.
Sok boldogságot a cicával!
Köszönöm a válaszokat.
Már néztem menhelyeket, de én pici cicát szeretnék 6-7 heteset, az ilyen kicsit, meg nemigazán vannak menhelyeken :( sajnos!
Sokat segítettek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!