Cicatartók! Mit szóltok ahhoz, hogy egyre több városban "szabályozzák" a macskatartást?
Titeket nem háborít fel, hogy megszabják, hány macskát tarthat valaki pl. családi házban? Kinek mi köze hozzá?
Az nem lehet kifogás, hogy átmegy a szomszédba, mert minden macska keresztbe-kasul közlekedik.
Sőt, tovább megyek. Nálunk még birtokháborítási rendeletet is hoztak! Ha valakinek bemegy az udvarába a macska és ez zavarja, feljelentheti a szomszédot, hogy biztos az ő macskája volt. Komolyan mondom, nevetségesek az emberek. Ilyenekkel foglalkoznak...
Ahelyett, hogy örülnének, hogy van aki foglalkozik a kóbor állatokkal (ami mellesleg az önkormányzat dolga lenne), még pénzbüntetéssel fenyegetik őket.
Ja! És ősszel közzé tették nálunk a helyi újságban, hogy senki ne etesse a kóbor állatokat télen!
Most őszintén: hová süllyedhet még ez az ország? Én komolyan szégyellem, hogy magyar vagyok (és továbbra is annyi macskát tartok, amennyi nekem tetszik, nem amennyi a kedves képviselő-testületnek).
..masodik valaszolo vagyok,
kedves utolso valaszolo,roviden de tomoren megirtad,tokeletesen igazad van. Legtobb esetben az ember az,aki nagyobb karokat okoz mindenben,es ugyancsak az ember a felelos a sok kobor allatert.
Ez már várható volt, hiszen a kutyatartást is így szabályozzák.
Minden önkormányzatnak van állattartási rendelete, amiben körzetekre van osztva a település, és minden körzetben meghatározzák, háztartásonként hány kutyát, disznót, lovat, szárnyast tarthatsz. (igen, a tyúkok is le vannak szabályozva)
A macska tényleg bosszantó lehet a szomszédnak, ha átmegy tyúkot lopni, kihalássza a kerti tóból a halakat, vagy belerondít a gyerek homokozójába. Ennek ellenére úgy gondolom, nem a macska számát kellene korlátozni, igy csak az állat jár rosszul. Aki normális, 4-5 macskánál többet nem vállal be. A macskatartókat iknkább olyan akciókkal kellene segíteni, mint pl a kedvezményes ivartalanítás. (úgy tudom, évente egyszer van ilyen)
Nekem 2 cicám van, és most befogadtunk egy harmadikat, akit elütött egy autó, szemgyulladása is van. Ápolgatjuk, szeretjük.
Az tényleg irreális, hogy a kóbor állatot nem szabad etetni. Aki ezt a rendeletet be akarja vezetni, remélem egyszer étlen-szomjan egy vadidegen országban találja magát...
A kóbor állatok etetését nem véletlenül akarják megtiltani. A legtöbben azt hiszik, hogy hej de mennyit segítenek azzal, ha elkezdik táplálni (CSAK táplálni) a kóbor állatokat. Ivartalanítani már persze szinte senkinek sem jut eszébe. Már pedig, ha van biztos táplálékforrás, neki is állnak szaporodni. A kóbor állatok etetése többet árt mint használ, ha ez az egyetlen segítség, amit kapnak. Egyre többen lesznek, és a végén már annyit "kell" etetni, hogy bőven meglett volna az elsők ivartalanításának az ára..
Persze nehéz ezt mondani annak aki sajnálja a szerencsétlent, hogy éhezik...
Viszont, hogy tartsak max két macskát? Na menjen már a fenébe! Egy ugyanúgy átmehet és beleszarhat a homokozóba mint négy. Különben a mi kertünkben van hova szarni, és ahhoz félnek is, hogy a szomszédba menjenek.
Egyébként engem a feltűnő macska szarnál jobban zavar akkor már, ha szomszéd kutyája reggel ötkor sündisznót lát és egy órán át vonyít miatta, hogy nem lehet tőle aludni. Még se panaszkodok, hogy ne tartson kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!