Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen jó macska kaját tudtok...

Milyen jó macska kaját tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi ,hogy mik azok a cica kaják amik jó minőségüek,tényleg nagy százalékuk igazi hús,ami tényleg megadja a cicának a megfelelő táplálékot.Elsősorban márkanevekere vagyok kíváncsi és hasznos tippekre.

Pl:hetente + egy tojás ,hogy fényes legyen a szőre stb.

2011. aug. 1. 10:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Száraztápból Acana, Orijen, nagyon jók, csak sajnos pár cica nem szereti, mert ízfokozók hiányában nem olyan aromásak. De mindenképpen érdemes megpróbálni, árban se rosszak (álatkereskedésben nagy zsákból kimérve 1200 ill 1400 kilója).

Konzervből a BioPlan-t tudom ajánlani, nemcsak magas a hústartalmuk, de ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készül (nem tudom neked fontos-e az állatvédelem, nekem az, úgyhogy ez is plusz pont).

Nekem ezek jöttek be, valaki másra esküszik. Pl aki versenyeztet az szinte mind royallal etet, mert jobban "hízlal", kerekebbek tőle a cicák.

Ami még jó minőség: select gold, almo nature, royal canin, hill's, iams, happy cat (kékfeliratos, gabonamentes, nem a coopba vagy hol kapható gagyi)

Ezek lennének a felső kategóriás tápok, de sajnos nem minden úgy működik ahogy a "nagykönyvbe meg van írva". Az én egyik macskám kb egyiket se eszi meg, csak a főtt csirkefej, a tescos konzerv, és a darling száraz megy neki. Nincs mit tenni, vitaminozok (vitakraft, gimpet)

Tojásból csak a sárgáját szabad, a fehérjét csak főzve. A macskák nagy része szereti a cukorborsót, csemegekukoricát, azt is szoktam adni ha van otthon. Ezenkívűl főtt húsok: marhatüdő, csirkefej, csirkemáj, marhamáj, farhát, nagyjából minden mehet, csak disznóhús nem. Ezekről tudni kell hogy tápanyag szempontjából nem sokat érnek, tehát kizárólag ezekkel etetni nem szabad, de mível ízlik nekik, ezért szoktam.

Én úgy vagyok vele hogy bármit lehet nekik adni (persze az ésszerűség határain belül, tehát nem vattacukorra és csokoládéra gondolok), a lényeg hogy mértékkel. Pl sokan szidják a whiskast, igazuk is van, de nem árt meg nekik ha havonta 1x-2x whiskast kapnak, hisz szeretik. A gyerekemet se fogom eltiltani a csokitól, csak mert "nem egészséges". Egyszerűen nem azzal kell jóllakni és kész.

2011. aug. 1. 10:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Egyszer már válaszoltam ilyesmi kérdésre, ha nem baj, bemásoltam a válaszomat, hadd ne írjam le mégegyszer. :)

Mi amúgy Royallal és hússal etetünk. Ez most eleinte nagyon sznobnak és millerdolognak hanzgzik, de leszögezem, hogy nem az.

A Royal Canin táp 10 kilós kiszerelését vettük 15ezerért. 2,5 kiló húst vettünk 16 Ft-ért (pulykaaprólék, csirkemáj, zúza...).

Ez így azt jelenti, hogy ha napi kétszer adunk neki húst, plusz a táp, ami mindig kint van neki, hogy a hús legalább egy hónapig elég, a táp pedig kb. 7 HÓNAPIG!

Magyarán havi szintre ez lebontva úgy 3500 Ft körül van. És akkor azzal etettük a macskát, amivel kell. Szerintem ez egyáltalán nem sok.

De ennél is lehet olcsóbb, ha nem Royalt, hanem Acanat veszel neki, ennek 1000 Ft körül van kilója (a Royalnak volt ugye 1500) és az is szuperprémium táp.

Szóval, ha valaki jól és helyesen eteti a macskát az egyáltalán nem kerül sokba, nem is értem ,hogy mondhat valaki olyet.

2011. aug. 1. 10:56
 3/11 anonim ***** válasza:
2,5 kiló húst vettünk 1600 Ft-ért
2011. aug. 1. 10:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Royal canin, igaz hogy drága, de megéri! Én mellette rosszabb minőségű tápot is adok, de kell neki az ilyen is.
2011. aug. 1. 11:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Royal Canin, Acana, Josera, Orijen
2011. aug. 1. 18:12
 6/11 anonim ***** válasza:
perszeee XD az enyémek csak Tescos macska kaját meg maradékot kapnak (csirke,hal,kakas..stb) de mégis olyan finom puha bundájuk van :D és egészségesek.
2011. aug. 1. 20:41
 7/11 anonim válasza:
Én se adok neki ilyen drágábbakat meg minőségieket,vegyitem egy olcsóbbal a közepes árut,és mivan azokkal a macskákkal amúgy akik ahogy az előttem válaszoló írta tesco-s meg nevenincs kaját kapnak,jah meg van olyan cicus aki egeret fog a padláson,mégis tök egészséges.:D amúgy per pill Whiskas-t adok neki,mert megvettük és nem tudtam,hogy rossz minőség,de ezért nem fogom kidobni,valszeg áttérünk majd a kitekat-ra.
2011. aug. 1. 22:04
 8/11 anonim ***** válasza:
whiskas marhás száraz eledel .. mi csak ezt esszük ;)
2011. aug. 2. 11:59
 9/11 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak: igen,nekem is nagyon fonts az állatvédelem úgyhogy köszi a plussz tippet:)

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Természetesen mindenkinek ment a "hasznos válasz pont" :)

További válaszaitokat várom:D

2011. aug. 2. 12:07
 10/11 anonim válasza:
Én Royal Canint adok neki, kitekat alutasakosat, meg hetente adok neki 1-1 csirkemájat.
2011. aug. 2. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!