Létezik cica eledel besorolás?
Nagyon szeretném tudni, hogy melyik kategóriába milyen cica eledelek tartoznak?
A Rolyal Canin és a Hill's-ről hallottam, hogy felső kategóriás, de kb. itt meg is áll a tudományom. A többi boltokban kapható cica eledel mint a Friskies, Whiskas, Kitekat, stb..., milyen kategóriások?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Az általad felsorolt utolsó 3 a kommersz kategóriába tartozik, de még ott is az alsó kategóriába.
Orijen, Acana, Eukanuba, Iams, RC, Hill's, prémium kategória, az első kettő és a Hill's kifejezetten magasabb tápértékű.
Minden amit reklámoznak rossz, alsó alatti kategória- friskies, whiskas, kitekat
Aztán jön a cat chow, és a purina one, illetve minden olyan táp, aminek 15-20% a hústartalma, ezek már nagyon jók.
Acana, orijen, Hills, Josera, Royal C. Ezek a legjobbak, prémium kategóriásak. AMiben 50% körüli hús van, v több!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egy 4 hónapos Maine Coon-om és egy Fél Perzsa 4 éves cicusunk van! :)
Eddig Whiskas-t, Kitekat-ot, és Friskies-t kaptak szárazban és tasakosban is, abban a hitben, hogy ezek mind jó kaják.
Viszont most már szeretnék számukra jobb száraz eledeleket venni, mióta olvasgatom a fórumokon mi is a legjobb nekik! Sok pénzem nincs, de amint olvastam sokáig kitartanak a nagyobb kiszerelések (10kg?)! Bár, hogy két cicára meddig tartanak azt nem is sejtem. ^^"
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol tudnám beszerezni a legolcsóbban a legjobbat? Van olyan táp ami jó mind a két cicának egyben?
Elnézést, hogy ennyire rátok támaszkodom, de bennetek jobban bízom, mint az itteni boltosokban. ^^"
Van nálunk 2 erre szakosodott bolt is. Mind a kettőben vannak felső kategóriások pl.: Royal C., és mind a kettőben lebeszéltek róla, hogy drága és a cicáknak bőven jó a Whiskas is. Szóval itt nagyon értenek hozzá...!
A main coonnak mindenképp vedd meg a legjobbat, pl ACANA, nálunk 1550/kg kimérve, de olyan 10 ezer 7kilós. Neki mindenképp kell, v nem lesz egészséges (nagy termet miatt)
Perzsának vehetsz olcsóbbat is, ő nem nő olyan nagyra: pl dm-es dein bestes, cat chow, purina one.
De: mindenképp prémium kell a main coonnak!!
A kimért kajától kicsit félek! Főleg azért, mert honnan tudom, hogy tényleg azt adnak amit kérek? Mert ő azt mondja? :)
Ezekben a boltokban nálunk vödrökben vannak. Az hogy ők raknak rá egy matricát és ráírják mi van benne, attól én még nem bízom bennük.
Webkutya.hu-n nézelődöm, az jó hely ilyen szempontból? Mármint mennyire jók az áraik?
Köszönöm!
Találtam jó áron Acana tápot! A javasolt életkor pedig: Minden életkor!
Az is megfelelő az én Lokimnak?
A Maine Coonod bírta a whiskast? Hihetetlen, hogy semmi baja nem lett. EZ egy nagyon érzékeny emésztésű macska, hogy adhattál neki ilyen szemetet? Gondolom nem tenyésztőtől van, mert egy tenyésztő felvilágosít rendesen a normális macskakajákról. Mindenesetre nagyon pozitív, hogy keresgéled a jó eledelt a cicónak. Nagyon-nagyon fontos ilyen fiatalon, hogy prémium kaját kapjon. Rengeteget eszik és kétszer akkora lesz mint a perzsád.
2. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!