Hogyan szoktathatom őket össze?
Na erre én is kíváncsi vagyok, mert velem is ugyan ez volt. Csak én nem tudtam őket összeszoktatni, mert a nagy egyfolytába megtámadta a kicsit.
De szerintem ez a macska személyiségétől függ, ha barátkozós nem lesz baj.
Régen én így csináltam. De a legfontosabb, hogy mindegyik cicánk hagyj menekülési utat.
Szóval, először a cicákat külön tartottam, de úgy hogy érezzék egymást (pl. az egyik a szobába volt, a másik a nappaliban). Így érzik egymás szagát, de nem érzik magukat veszélyeztetve sem. Majd kinyitottam az ajtót, hogy még jobban érezzék egymás szagát és tudta is találkozni, de mégis volt menekülési lehetőségük.
Aztán megkértem apukámat, hogy az egyik cicát vegye az ölébe, én meg a másikat és először 4-5m-re ültünk egymástól, és fokozatosan közelítettünk, de ha menekülni akartak, akkor elengedtük. Ezt az üléses módszert addig csináltuk, amíg annyira nem szoktak össze, hogy nem menekültek el.
Nálunk bevált, de türelem kell hozzá. :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!