Miért kötelezhet a tenyésztő arra, hogy ivartalaníttassam az örökbefogadott macskát, és hogy tudnám ezt kikerülni?
Kedves kérdező! Kedves válaszolók!
Én is szeretnék egy fajtatiszta cicát, hozzáteszem nem vet fel a pénz, de ennek ellenére mégis elhatároztam, hogy csakis tenyésztőtől fogok vásárolni. Miért érdekes ez? Mert vehetnék szaporítótól töredékéért, ahogyan már írtátok is előttem és az nem is kötelezne arra, hogy ivartalaníttassam, sőt, az se érdekelné, mit csinálok vele.
Csakhogy én rengeteg tenyésztő oldalát elolvastam, sőt , gyermekkoromban mi magunk is tenyésztők voltunk, azonkívül a nagy keresgélés, tájékozódás során összeismerkedtem egy tenyésztővel, aki megírt egy csomó olyan dolgot, amiről a laikusoknak fogalmuk sincs (pl. egy szülés során milyen bonyodalmak léphetnek fel, mibe kerül egy császármetszés, majd az injekcióra és az infúzióra hordás, TUDOM mibe kerül egy tenyészállat beszerzési ára, miért fontos az, hogy egy kiscica milyen felmenőkkel rendelkezik...stb)
A válaszom a fő kérdésre: két oka van hogy ivartalanításra köteleznek:
1. Egy tenyészállat legkevesebb 2x annyiba kerül, mint egy hobbi célra vásárolt
2. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik egyedet mivel párosítják össze, nagyon fontos, hogy megőrizzék a fajtára valonatkozó legjobb tulajdonságokat, nem lehet ész nélkül pároztatni, szakértelmet igényel.
Mindezek tudatában és a sok keresgélés folyamán kiszúrom, ki a tenyésztő, ki a szaporító. Egy tenyésztő egyedei mérföldekkel gyönyörűbbek, mint egy, a barátnő macskájával pároztatott cica utódja, ami mellé még besikeredhet egy-két házicica példány is:(
Azonkívül a tenyésztő 2x oltja, sokszor féregtelenítteti a cicáit + tesztjei vannak ilyen-olyan betegségekre negatív, minőségi tápon neveli, FELELŐSSÉGGEL.
Mindezeket felismerve igényeim lettek és már nem is jó akármilyen példány.
Tök jó lenne, ha mások is egyetértenének, bár itt jön akkor CD-t se másoljunk, ugye?
Bocs, hogy hosszú voltam...
Kedves Kérdező! A választ már leírtam:)
Röviden: Azért, mert x ezer FT-ért Te hobbi célra vásárolod az állatot. Vehetsz olyat is, amit nem kell ivartalanítani, az kétszer annyiba kerül.
Egyébként értem a problémád, ezért is írok privit:)
Hát akkor Te többet tudsz:))
Ebbe bele sem gondoltam:)
az a gond, h a SAJÁT rossz érzéseid miatt hagyod a macskádat is kvázi "szenvedni". mert sztem a tüzelés sokszor, majd sosem teherbe esés nem egy leányálom.
gondolj a macskára, és tedd már félre a saját félelmeidet, nem a te petefészkeidet veszik ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!