3 hetes kiscicáim bolhásak mit tegyek?
Normál esetben 3 hetes kiscicára nem szokás vegyszert tenni...
Egyesével átnézed őket rendszeresen és a bolhákat összenyomkodod körömmel. Ez használ és nem ártalmas a kiscicákra sem. A fekhelyüket viszont mindenképpen mosd ki szintén rendszeresen. A probléma az, hogy ha a kiscicák bolhásak, akkor az anyacica is, tehát őt is kezelni kell.
Valaki javasolta az insecticidet. Én is használom, szerintem a fekhelyet és körülötte mindenképp fújd be alaposan. Aztán fél óra múlva, vagy ha megszáradt tedd őket vissza. Addig lehetnek valami dobozban (azt sem ártana előtte lekezelni, vagy utána kidobni a bolhák miatt).
Először csak így próbáld, a cicákat ne fújd még le!!
Ezt egyébként lehet állatokra is fújni, több állatorvos is mondta.
Én a lakásban használtam, de szerintem itt annyira nem hatásos, pedig sokan dícsérik! Én nem tudom, a hangyák egy hét múlva újra mászkáltak pedig elvileg 4 hétig van hatása, na de mindegy is.
A kicsikre ne fújj, mert az anyacica nyalogatja őket. Hátha elég csak a fekhelyet kezelni.
Egyébként megéri ez a spray, ágyadat is lefújhatod vele időnként, csak úgy megelőzésképp is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!