Támad az egyik lakásban tartott perzsa macskánk. Csak néha jön rá a dili, de mindig váratlanul, és nagyon brutálisan nekünkugrik (marcangol, harap, szinte gyilkol), vagypedig a testvérének. Mit csináljunk vele?
Mindketten nőstények. 2 hete elvittük őt ivartalaníttatni, hátha a tavaszi bezsongás miatt van. Most már szépen fölgyógyult, úgy tűnt minden oké, de ma nekemugrott, az arcomba is belekarmolt. Az előszobában az egyik ülőkét a testvére 2x-3x lepisilte régebben, épp azt tologattam. Lehet, hogy valami áporodott szag miatt indul be nála ez az agyrém, amit csak ő érez? Vagy egyszerűen csak bolond? A legtöbb támadása az előszoba környékén történt, de volt olyan eset is, amikor a konyhában rontott ránk. A támadás után ugyanúgy viselkedik, mint bármikor máskor. Dorombol, boldogan hempereg, szeretget, de mi már félünk tőle. Amúgymeg nagyon szeretjük és nem akarunk tőle megválni.
Megoldás lenne-e az, hogy ha kiraknánk a lakásból? Kertes házunk van.
Vagy csak több idő kell, amíg kiürül a szervezetéből ez a "tavaszi" hormon?
Írtad, hogy kertes ház...Esetleg kijár a cica? találkozhatott kóbor kutyával/macskával vagy esetleg rókával? Be van oltva amúgy veszettség ellen? (az arcra támadás macskáknál pl annak IS a jele, de nem feltétlen jelenti hogy ez a baja)
Lehet egyébként idegrendszeri baja is, szerintem vidd el állatorvoshoz, vagy ha nem akarsz rögtön sokat fizetni, hívj fel egyet.
Ilyet az én macskám is csinált, soha nem értettem, hogy miért. Én elkaptam a nyakán a bőrt, és leszorítottam a földre, hogy érezze, ki a domináns kettőnk közül. Úgy tartottam kb fél percig, és tényleg erősen fogtam. Esetleg kapott egy kis ütést a fenekére, és közben nagyon szigorúan rászóltam, sokszor kiabáltam is.
De nála már lehetett látni, ha ilyen szándékkal jött, lecsapta a fölét és nagyon előrerakta a mellső lábait járás közben, gondolom, hogy támadó helyzetbe kerüljön. Ha láttam, nem vártam meg, amíg megtámad.
Egyébként beválhat a hideg zuhany is ilyen esetben. Nem szó szerint, csak ha van kéznél, akkor egy pohárral leönteni.
Ó ez nagyon jó ötlet! Majd résen leszek, ha ilyet látok rajta. :) Köszönöm a kommenteket!
(de ha valakinek még lenne hozzáfűznivalója, azt szívesen elolvasom, kommentekből sosem elég) :)
Ez erdekes,az en macsekom kolyok koraban volt bunyos,kepes volt ejjel a labujjamat megharapni,es hozzakapni.Nappal meg nekirontott a labszaramnak, sot,meg pofont is kaptam tole nem is egyszer.Mas esetben,amikor felvettem az olembe,belekapott a nyakamba.(kis vampir.;)))
Ugyanaz a modszer segitett,amit egy elottem valaszolo leirt,a nyakatol fogva lenyomni a foldre,(de ugy,hogy bantodasa ne essek! )vagy a fenekebe bepallani es hangosan raszolni.
Azota nem csinalja, es ha valami nem tetszik neki,hatracsapott fulekkel beul valahova duzzogni,de nem bunyozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!