Tenyleg ennyire gaz kaja a Whiskas? Mit ajanlotok helyette?
Nálunk a kitekat olyan, hogy mást nem eszik meg. De egyelőre nem bánom.
Mellette - ó, borzalom - maradékot kap, valójában az teszi ki a fő étkezését. Egy fél csirkefarháttal sokkal boldogabb, mint egy tál bármilyen cicamüzlivel. Szóval inkább ilyeneket veszünk neki, hogy farhát, belsőségek, máj, ami éppen olcsó. Megjegyzem olcsóbb is a legtöbb cicakajánál.. Kiegészítésként tojás, ettől szép lesz a szőre, valamint ínyenc, mert a berepülő bogarakat megfogja és elfogyasztja desszertként.
Szia, nem olvastam végig a véleményeket h biztosan ne kavarjam magam össze, majd miután ezt leírtam, elolvasom.
Szóval: IGEN a whiskas gáz, azt nem tudom, h van-e benne anyag, ami függőséget okoz, de tele van ízfokozóval, színezékkel és gabonával. Ezek közül a macskának nincs egyikre sem szüksége. Ami viszont nincs benne az hús, ami kellene neki.
Mit ajánlok? Ha kicsit több pénzt szánsz rá, acanát. Nekem egy hatalmas kandúrom van, és neki is kb 3000--3500/hóra (ez 2,5 kg kb) jön ki, plusz a konzervek, tehát ha ezt összeadjuk annyira nem olcsó, viszont: minden összetevője emberi fogyasztásra alkalmas, tehát nincs tele hulladékkal, ízfokozó nulla, viszont min. 65%! friss hús- tehát nem csőr meg has. van benne.
Ha kicsit kevesebb pénzed van én a dm-es sajáttermék tápot ajánlom. 750g kb 550 ft, min. 15% hús van benne- ami a whiskasnak kb 2-3szorosa, nincs benne tartósítószer, ízfokozó, színezék.
Amúgy az állatorvosom azt mondta, a macskáknak egyik tápot sem szabad adni, amit a tv-ben reklámoznak, mert mind hulladék. Elég drágágk is, de nem azért mert bármi jó lenne benne, hanem mert a reklámköltségek vannak beépítve az árba. Azt mondta mindegy mit veszek, de mindig 10% fölött legyen benne a hús.
Remélem segítettem.
Az nem feltétlen baj, ha nem nőnek :)
Az én cicám iszonyú nagy, pedig nőstény. Nem kövér, hanem hosszúúú... és hordozóval együtt vagy 8 kiló, leszakad a kezem, ha vinni kell valahová :D
Neked lehet h nem lenne baj, de neki lehet h igen, mert nem megfelelően fejlődnek a csontjai. Pl a main coonra mondják h csak prémium táppal szabad etetni v ízületi problémái lesznek meg törékenyek lesznek a csontjai.
Szóval én boldog vok h a kis kandúrkám 6 kilós, hatalmas dög, bár az kicsit aggasztó h még növésben van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!