Hány szót ismer fel a cicád? Mely szavak ezek?
Gyere, Folti, Fekete (ez a nevük), cicc, nem, kismacskás (ezt a párom szokta rájuk mondani, de értik). A sicc-re nem reagálnak, mert azzal a szomszéd macskát szoktam elkergetni, és tudják, h az nem nekik szól, és ha nekik mondom, nem is tudnak vele mit kezdeni.
De a hűtőnyitás, konzervnyitás nálunk is működik, meg ahogy a kanalat kocogtatom a konzervhez :)
Köszi az eddigi válaszokat!Jöhetnek még!
Hihetetlen mennyire értelmesek a cicusok, nem is gondoltam.A mienk két éves, ő Maffia(mivel asok név közül anno csak erre volt hajlandó hallgatni, szóval ő választotta magának)
Érti hogy gyere, puszi (ilyenkor odanyomja a kis orrát az arcomhoz :) ),ott !!(ezt akkor mondom, mikor rovart látok és ő azonnal izgatottan körülnéz, mit kell levadászni),nem szabad (ezt érti ugyan, de nem akarja tudomásul venni),kaja, macska.
Ezeket a szavakat érti , bár a gesztusokból is mindent megért, szóval, mi szavak nélkül is megértjük egymást :)
Ha családtag közelít hazafelé, azt hosszú percekkel előtte megérzi és türelmetlenül várja az ajtóban.Éjszaka pedig ügyel, mint egy testőr, levadássza a rovarokat, mielőtt álmunkban megmásznának minket.És fura módon mindig annak marad a közelében éjszaka, akin érzi, hogy igényli a társaságát.Ezt csalhatatlanul megérzi, még ha nem is mutatjuk ki neki.És nagyon tud aggódni , ha valamelyik gazdi beteg.
18.22 vok
A puszit nekem is érti, de elfelejtettem odaírni, meg azt is h dinnye- így hívja a párom.
Sziasztok!
Nagyn jò a kérdés :)
Kb egy éve van nàlam a cicàm, kûlfôldôn vagyunk, a pàrom idevalòsi. Mikor megérkeztem, nem beszéltem az adott orszàg nyelvét, csak az angolt, meg hàt ugye a magyar az ôrôk. :) Szòval 3 nyelven kezdtûnk el beszélni hozzà és kb 2 hònapba telt mire meg tudta érteni nagyjàbòl, hogy mit akarunk tôle, bàrmelyik nyelven is mondtuk... :) Màra az angol kiesett, de azt is érti, ha én beszélek hozzà magyarul és azt is ha a pàrom nyomja neki... :) Nagyon értelmes, ô is szokott vàlaszolni, ha van mondanivalòja, legtôbszôr akkor ha nem ért egyet velûnk.. pl, sôtétben nem engedem ki, mert a kôrnyékre bejàrnak a ròkàk, hiàba tômbhàz elsô emeletén lakunk, ô kijàròs cica akart lenni, hàt megtanulta hogy melyik ajtòn kell bekéretôzni, nem a 29-be és nem a 25be.. a kettô kôzé, az elején pròbàlkozott màshol, de aztàn ràjôtt, hogy hàt ott nem mi lakunk :) Ha én elmegyek otthonròl és ô kinn van, elôszôr mindig megpròbàlom behozni, ha nem akar, akkor nem erôszak és sokszor kôvet a lakòtelep végéig és ott vàr is ràm mikor érkezem.. :) Nagyon cuki :) Mùlt héten beteg voltam, és el nem mozdult volna mellôlem az àgybòl, még a kimenésrôl is magàtòl lemondott.. A kedvencem az, amiko mellettem fekszik és félàlomban nyùjtòzkodik, akkor a mellsô tappancsaival òvatosan kapaszkodik az arcomba, simogat.. :) Elsô cicàm, eddig kutyàs voltam, de egyszer ha elmegy, biztos, hogy nagyon nagy veszteség lesz... Mindenkinek kellemes cicàzàst kìvànok!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!