Minőségi macska száraztápot keresek, valaki ismer ilyet?
A Eukanubának is van macska tápja IAMS néven fut.
www.eukanuba.hu barátnőm cicái is ilyet esznek és nagy szépek :)
Az összetételt ugyan most nem tudom megnézni, de a legminőségibb, prémium tápok a Royal Canin és a Hill's.
Én ezeket állatorvosnál szoktam venni, de a Fressnapf áruházban érdemes körülnézni, mert szinte minden forgalomban lévő tápot lehet kapni, kivéve a kimondottan gyógyászati célúakat.
Én Orijen táppal etetem a cicámat. Kb 43-45% fehérjét tartalmaz, és gabonamentesek. Valamint az Acana tápok is nagyon jók! A cicám bundája gyönyörű fényes és puha, a kedve pedig kiváló!
www.orijen.hu
www.acana.hu
Érdemes a honlapon körülnézni!
Előző vagyok!
Ez a garantált beltartalom az Orijen tápnál:
Fehérje (min.) 45,0 %
Zsír (min.) 20,0 %
Szénhidrát(max.) 15,0 %
Nedvesség (max.) 10,0 %
Rost (max.) 2,0 %
Kalcium (min./max.) 1,3 / 1,5 %
Foszfor (min./max.) 1,1 / 1,3 %
Omega 6 (min.) 3,8 %
Omega 3 (min.) 1,0 %
Glükózamin (min.) 700 mg/kg
Kondroitin (min.) 250 mg/kg
Mikroorganizmusok (min.) 80 000 000 cfu/kg
Hamu (min./max.) 6,0/ 7,0 %
Magnézium (max.) 0,08 %
A termék 4700 kcal/kg hasznosítható energiát tartalmaz, amely mennyiség 40 százaléka fehérjékből, 15 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 45 százaléka zsírokból származik.
Valamint az összetevők:
Friss csontozott csirke, csirkehúsliszt (alacsony hamutartalom), pulykahúsliszt, russet burgonya, friss csontozott tavi fehérhal, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal, melyek az E-vitamin természetes forrásai), édes burgonya, friss egész tojás, friss csontozott pulyka, lazachúsliszt, lazac-és szardellaolaj, friss csontozott lazac, csirkehúsból kinyert ízesítő, napraforgóolaj, napon szárított lucerna, szárított barna moszat, sárgarépa, spenót, borsó, paradicsom, alma, pszillium, vörös pálmaalga, cikóriagyökér, édesgyökér, kurkumagyökér, görögszéna, glükózamin-hidroklorid, vörös áfonya, fekete ribizli, körömvirág, ánizskapor, kukoricahaj, borsmentalevél, kamillavirág, gyermekláncfű, csombord, rozmaringkivonat, kondroitin-szulfát, csipkebogyó, vitamin-kiegészítők (E-vitamin, kolin-klorid, A-vitamin, D3-vitamin, tiamin-mononitrát, B12-vitamin, folsav, biotin), tengeri só, ásványok (vas-proteinát, cink-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát), mikrobák (szárított Lactobacillus acidophilus és Enterococcus faecium erjesztett termékek).
Már Mo-on is kapható az Orijen 6halas cicatáp, ami szintén kiváló minőség és a cicám imádja!
Köszönöm a válaszokat! Amúgy nem tudom, hogy miért van mindenki úgy oda a Royal Canin-ért. Ugyanúgy van benne búza és kukorica is, hiába „prémium kategóriás” nincsen ráírva, hogy a fehérjetartalom miből van állatiból vagy növényiből, és mennyi a hústartalma. Egyáltalán megszokta valaki nézni a címkét, hogy mi van benne? Vagy csak a márka, meg csomagolás miatt veszitek? Csak egy ellenpélda; tesom macskája kölyök kora óta ezt a márkát eszi és fogkő alakult ki, pedig a Royal Canin Oral fajtát is ette, de nem változott semmit. Drága és nem sokkal jobb, mint az olcsóbb kategóriájúk.
Az utolsó előtti hozzászólónak: gondolod a macska természetes táplálékaiban szerepelnek az olajos magvak? Szotyizó macska :)) Igaz, hisz neked benti macskáid vannak, hol itt a természet…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!