2 fekete macskának ha gyerekük lesz akkor az is fekete lesz?
Mint már jó páran írták előttem de azért én is leírom:)
Lehetséges, hogy fekete kiscica születik de lehet hogy a nagyszülők vagy még előbbi felmenők génjét örökli!:)
A fekete domináns gén.
Ez azt jelenti, hogy ha egyik szülőtől fekete, másiktól más színű gént örököl, akkor fekete lesz.
Pont emiatt a már meglévő cicák "másik" génje akármi lehet, és ez előjöhet a kölykökön.
AMi valószínűleg nem lesz:
Cirmos - ez egy másik génhez kapcsolódik és szintén domináns, tehát ha valamelyik szülőnek lenne ilyen génje, akkor látszana rajta.
Vörös, vagy 3 színű/teknőc tarka - a vörösséget egy x kromoszómához kapcsolódó gén irányítja, ha az apának lenne ilyen akkor vörös lenne, az anya pedig vagy vörös (hamindkettő ilyen) vagy vörös foltos.
Fehér foltos - ebben nem vagyok biztos, azt hiszem a foltosság is domináns, tehát megintcsak az a helyzet, hogy ha egyik szülő se fehér foltos, akkor a kölyök se lesz az, de ez nem 100%.
Tehát lehet: sima fekete és kék (=szürke), csokoládé (=barna) vagy lila (persze nem rendes lila, csak úgy hívják). Utóbbi 3 közül csak az egyik féle lehet, tehát elvileg nem lehet, hogy lesznek csokoládé és szürke cicáid is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!