Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet hogy veszett volt a macska?

Lehet hogy veszett volt a macska?

Figyelt kérdés
Van egy kóbor cica aki néha betéved az udvarra. Szoktam simogatni, meg adni neki enni. Félénk, de ma már magától odajött hozzám, nem volt itthon macskakaja, így egy csirkecombot adtam neki, meg ette, jó étvágya volt. Utána magától az ölembe jött, dagasztott, dorombolt. Ekkor vettem észre, hogy csöpög a szájából a nyál (a kezemre csöpögött). Azonnal beugrott hogy ez a veszettség egyik tünete, nagyon megijedtem:( Ugye nem veszett? Egyáltalán nem volt agresszív, nagyon bújós volt... Dagasztás közben megkarmolt egy kicsit, látszik a nyoma, ugye így nem terjed a veszettség?
2011. júl. 4. 19:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Amúgy még nekem is folyik a nyálam, ha mondjuk koncentrálok, vagy jól alszok... De pl. a sziámim életében nem volt kint a lakásból, de sajnos a fajtájára jellemző a fogkő és mikor befogkövesedik, begyullad az ínye és nyáladzik. De van olyan macska is a családban, aki csak simán örömében nyáladzik.
2011. júl. 4. 19:30
 12/16 anonim ***** válasza:
45%

Elképesztő egyesek milyen baromságokat írtogatnak, nincs veszettség és társai. 2010ben konkrétan 11 állatnál dokumantálták, és köszönhetően annak, hogy a macskákat nem vakcinázzák egyre nagyobb a részesedésük abból a kevésből is.

Létezik továbbá csendes veszettség, a dühöngési szakasz nem kötelező elem.

Alapvetően harapással terjed, deha belekened a nyálat a karmolásba, akkor már lehet esélyed.

Ettől függetlenül valószínűtlen, hogy elkaptad, ha viszont záros határidőn belül fejfájást, rosszullétet, magas lázat tapasztalsz, akkor sürgősen orvos.

2011. júl. 4. 19:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Érdekes én csak román rókákat találok, magyar esetet egyet sem.
2011. júl. 4. 20:26
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi! A dagasztás örömében nyáladzik, nekem is csinálja több cicám is. Annyira belefeledkezik, és úgy meg indul a nyáltermelődés, hogy a szája oldalán le-le csepeg néha...

Ez évek óta, ha veszettek lenének, már nem élnének...

2011. júl. 5. 08:24
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A cica azóta is eszik rendesen, nem agresszív, ha veszett lenne akkor gondolom már másból is észre lehetne venni, mert lenne mostmár azért több tünet, de hál' istennek nincs:)
2011. júl. 10. 23:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
12 Ha tünetek vannak már régen késő.Azon már semilyen orvos nem segít,a halálozási arány 100%
2013. jún. 25. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!