Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet veszett a macska? És...

Lehet veszett a macska? És annak milyen tünetei vannak?

Figyelt kérdés
A macskám egész nap csak morog és mororg, mindenkit megver a környzetében és még rám is rámtámadt... ez mitől lehet? Harap, karmol... Még 1 furcsa dolog van, mostanában nem lehet hozzánulni a dereka közepétől sehova... Ha a farkához érek már akkor is megharap. Mi lehet a baja? Nagyon aggódom érte. :(
2009. nov. 30. 21:13
 1/8 Neszivass ***** válasza:
54%

Magad miatt nem aggódsz? :-)

Lehet, hogy csak verekedett és fáj neki valamije. Vagy vemhes (ha). Vagy még ezer más lehetőség.

2009. nov. 30. 21:19
 2/8 anonim válasza:
100%
Persze, h lehet, ha kapcsolatba kerult mas veszett alattal, amire egy macskanak is megvan az eselye. Tudtom szerint a veszettseg az idegrendszert tamadja meg. Igy az fokozatosan romolodik le es kulonosen viselkedik. A vadallatok pl. roka furcsa jamborsagot mutat, amikor normalisan felnek az embertol, mint a tuztol. Haziallatnal kiszamithatatlan tettek, pl. harapas, meg nyalazas is a tunete. Valami seb vagy utes lehet a hatso felen, ami neki faj ha ott matatod. Velemenyem szerint vidd el allatorvoshoz, nem hinnem veszettseg lenne, de jobbha biztosra mesz, ugyanis ha megharapott, karmolt egy veszett allat az akar halalos is lehet az ember szamara is. Bocs az ekezetert, remelem segitettem. Minden jot
2009. nov. 30. 21:22
 3/8 anonim válasza:
7%
nekem volt egy edes kis macskam jancsi volt a neve.de lattam meseben,h.igy jart egy macsek,de annak tuske volt a hasaban:-)
2009. nov. 30. 21:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg fáj neki.

Vagy nekem például akkor viselkedett így a cicám, ha tüzelt. Vagy mi. Szóval akkor.

Nem hiszem, hogy veszett lenne, szerintem vidd el orvoshoz.

2009. nov. 30. 21:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Először is az a tuti, ha elviszed orvoshoz. Utána pedig, ha van akár a legcsekélyebb esély is arra, hogy veszett állatokkal találkozzon, érdemes lenne beoltatni veszettség ellen. Nálunk az összes cica be van oltva, nagymamám beoltatja őket.
2009. nov. 30. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet beteg. Az én öregmacskámra is rájött, csak neki a mellső lábai lettek érinthetetlenek és kiderült, hogy az ízületei vagy mi voltak a problémák. Kikezelték, már nem fáj neki és megint normális.
2009. nov. 30. 21:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem beteg. Vidd el dokihoz azonnal!
2009. dec. 1. 18:19
 8/8 anonim ***** válasza:
A mi macskánk is ugyanilyen ha bagzik.
2010. aug. 14. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!