Nem eteti az anyja a kiscicáját (? )
Szia!
Próbáld meg fecskendővel etetni! Lehet kapni külön direkt erre a helyzetre kitalált tejpótlókat állatpatikában. Ha nincs rá módod venni, lehet sima tápszer, vagy vízzel hígított tej is(a tej már lehet kicsit több benne). Több, mint a semmi, mert nem lesz üres a hasa, míg nem találsz megfelelő készítményt. A fecskendőt oldalról, ne szemből rakd a szájához, mert így kisebb a félrenyelés lehetősége. Egyébként előfordul, hogy ennyi idősen is magukra hagyják a cicákat. Ha minden igaz, már fel tudod nevelni. Sok sikert!
2011. jún. 23. 22:22
A kölyök macsek sokáig bírja!
Nézd meg az anyját, duzzadtak-e a csecsei? Ha nem duzzadt, akkor eszik a kölyök. Nem hiszem, hogy egész nap csak a macskát figyelted, az meg bármikor etetheti a kölyköt!
2011. jún. 23. 22:24
[link]
Ez hasznos lehet, és inkább az ebben lévő receptet alkalmazd. Kitartást! Első voltam.
2011. jún. 23. 22:28
4/14 A kérdező kommentje:
Holnap megpróbálom fecskendővel etetni és megnézem, hogy evett-e. Ma nem voltunk otthon de mikor hazaértünk akkor jött az utcárol az anya cica és odaraktam az anyát a kicsihaz de morgott rá és odhagyta tegnap otthon voltam és kint voltam egész nap az udvaron az anya cica ott volt velem és egyszer se láttam a kiscicánál. Most éjszakára is bezártam őket hátha megeteti! És köszönöm a válaszokat!
Írj majd, mi lett. Bár lehet, hogy beteg a kicsi, és azért hagyta ott. Nincs esetleg olyan helyen, ahol sok a sürgés-forgás? Vagy nem fogdostad sokat? Bár ha beteg lenne, nem lenne dagi. Mióta ezt észrevetted nem fogyott? Ismét első.
2011. jún. 23. 22:32
Huh, ahogy leírtad, nem úgy tűnik, mintha érdekelné az anyát a pici... Mennyi időt töltesz otthon? Be tudod tartani a rövid időközönként szükséges etetést? (1.)
2011. jún. 23. 22:36
Arra nagyon figyelj, hogy ebben a korban nem tudnak maguktól üríteni, az anyjuk segíti őket a végbelük nyalogatásával. Nem túl guszti, de ez van. Ezt a feladatot is át kell venned a cicamama helyett, mert ennek elmulasztása a kismacska halálához vezet.
Jó lenne, ha 2 óránként tudnád etetni, utána pár perc múlva végbéldörzsi, de csak nagyon óvatosan. Tartsd melegen a kicsit, egy meleg vizes palack, rá törölköző, megfelelő lesz. Ha tejet adsz neki, akkor vízzel vagy kamillateával kell hígítani! Ez nagyon fontos, mert nem tudják úgy emészteni a laktózt, mint az emberek.
És javaslom az állatorvos felkeresését is, ő tudja a legjobb tanácsokat adni.
2011. jún. 23. 22:42
8/14 A kérdező kommentje:
Nem fogyott ugyan olyan dagi és nem is lusta. Az igaz, hogy az ujjammal kicsit hozzáértem de nem akkor hagyta ott a cicát hanem rá 3 vagy 4 napra. Most van egy másik cicánk neki is vannak kölykei soha nem hagyta ott a kiscicáját azért mert hozzáértünk és egyik cicánk se hagyta ott. Viszont az a másik anyacica nagyon kedves és lehet, hogy befogadná ezt a kicsit is. Az ő mostani kiscicáit nem találtam meg most nem nálunk fialt de látszik, hogy szoptatja a kicsiket és régebben is befogadott már egy kiscicát.
9/14 A kérdező kommentje:
Hát a pincébe vannak és a pince mellett sokat járkálunk. Van egy kutyám őt is hordom naponta sétálni és mindig el kell mennem a pince mellett de nagyon szoktam sietni. Máshova nem tudom bezárni őket mert nincs más hely de ha nekem kell felnevelni a kicsit akkor behozom a házba. Mostanába itthon vagyok tudnám 2 óránként etetni de azért van amikor nem vagyok itthon. Most már attól félek, hogy összezártam a kiscicát az anyjával remélem nem fogja bántani a kicsit.
Kinyílt már a szeme? A másik macseknál mindenképp próbálkozz be, hátha befogadja. Az ő kölykei mennyi idősek?
2011. jún. 24. 07:57
Kapcsolódó kérdések: