2-3 hetes cicánkat elhagyta az anyja. Nincsenek még fogai, hogy etessük, gondozzuk?
Nem olyan nagyon kicsik már ők, ha ügyesek vagytok sikerülhet felnevelni őket. A tehéntejet nem ajánlom bármilyen is a zsírtartalma, kecsketejet adjatok inkább nekik, kisgyerekeknek készült bébiétellel keverve, úgy hogy még éppen folyós legyen a massza összekevered és fecskendővel adjátok a kicsiknek 3-4 óránként. Olyan 4 hetes koruk körül már el lehet kezdeni őket szilárd étellel is etetni, mondjuk apróra vágott, főtt csirkehússal, májjal, esetleg tejbegrízzel, kecsketejben felpuhított száraztáppal.
Figyeljetek arra is, hogy rendszeresen ürítsenek, etetés után nedves papír zsebkendővel finoman simogatjátok a hasukat és a feneküket.
Van egy csomó gyerekfecskendőnk! Akkor azzal és inkább kecsketej. Értem, nagyon szépen köszi :)
(Úgyis tervezgetünk a párommal pici babát, jó lesz "gyakorlásnak" :))
Könnyen lehetnek laktózérzékenyek (a macskák majdnem 90%a az) inkább vegyetek hypoallergén babatápszert a patikában. Én Humana HA 1et adnék nekik!
Nem biztos hogy tudnak maguktól kakilni. Evés után nedves, puha szivaccsal törölgessétek a popsiját.
Undi, de bevállik. Én újszülött cicákat neveltem így, fecskendővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!