Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kaptam 2napja egy kb,1 hónapos...

Kaptam 2napja egy kb,1 hónapos kiscicát. Elég csipás, levert, hmm azt hittem kamilla, szemcsepp, és elmúlik. De az előbb kakilt, és olyan volt mintha egy pici vér is lenne benne?

Figyelt kérdés
Segítség!! A hasa is nagy! Vagy férges lehet? Pénzem meg most PONT nincs állatorvosra, (alaphangon 5 ezer) de ha parvo, akkor meg se gyógyul) legfeljebb 1 hét múlva lesz. Mit csináljak vele? Bélféregtől lehet ilyen? Mit adjak neki? Nem hiszem el, már volt parvós cicám (2éve), az lenne megint? Hogy lehetek ilyen balf. Sz, mindig kifogom. Annyira dühös vagyok!
2011. jún. 4. 15:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ja amúgy Fromilid van itthon, embernek való, de nem mertem adni neki belőle, mert mivan ha nem is az a baja, meg amúgy is...A szeme is javul már, vettem neki macskának való tejet is, mert a rendestől ment a hasa. Remélem nem lesz baja fizuig, addig még telik féreghajtóra, hátha csak ennyi a baj. :)
2011. jún. 5. 10:46
 12/18 anonim ***** válasza:

Igen igen, sejtettem hogy a panleukópia az, meg is néztem gyorsan neten.

Egy féreghajtó tabletta nyolcada mehet a kicsinek.

De ez a kemény has nem tetszik nekem...ha nem írnád hogy kakil, azt mondanám szorulása van.

Viszont ekem volt egy alig két hetes kiscicám, nagyon nehezen evett, sírt, és borzasztó kemény volt a felpuffadt hasa...

Elmúlt magától, kinőtte, nem tudjuk mitől volt...

Nem tudom komoly baja van-e a cicádnak, de én pl. hajlamos vagyok mindig olyan betegséget bebeszélni magamnak, amivel már megszívtam.

Csipás, levert, akkor macskanáthát tippelnék neki. Nem hiszem hogy enne, és még kakilna is, ha komolya gyomor, bél, vagy máj gyulladása van.

Viszont megpróbálnék a helyedben elmenni az állatorvoshoz, és elmondani neki,nem akarsz a cica rovására várni, de egy kicsit várnod kell a fizura. Legalább adjon otthonra por állagú antibiotikumot, ha azt javasolná, azért pár száz forintnál nem kérhet többet. De legalább mondja meg mit tippel hitelbe...

2011. jún. 5. 20:53
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen, én is hajlamos vagyok olyanokra gondolni, amivel már én is megszívtam. :) De már meggyőztem magam, hogy nem parvo, mert eszik, kakál, és nem hányt még eddig. Viszont a macskanátha az tuti, meg a hasa gyanús. Mindegy, elmegyek az állatorvoshoz és megkérdezem mire tippel ezekből, még nem viszem el, mert utánanéztem hogy 3ezer a vizsgálat, nekem meg most annyi sincs :(plusz a gyógyszer. Az egyik szeme is rendbe jött, viszont a másik még elég gyulladt, de halad. Kis szaros, mit összeaggódok érte, de muszáj lesz neki rendbe jönnie, ha már így megszerettette magát velem :D :)
2011. jún. 6. 07:55
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor tuti virus (macskanátha, vagy baci, ha mindkét szemét érintette.

Állatorvostól hozhatsz neki tiacilt...

Humán (hátha van otthon), meg lehet használni a tobrexet, ciloxant, garasone-t...(garasone az a legerősebb, nem azzal kellene kezdeni)

2011. jún. 6. 10:10
 15/18 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt alkalmazom nála, és javult tőle. Köszönöm a segítséget!

2011. jún. 6. 12:14
 16/18 anonim ***** válasza:
ez humán igaz? És állatorvos is mondta hogy mehet macskának, mert akkor felírom a nevét...
2011. jún. 8. 14:30
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem mondta, ez volt itthon, de olvastam már itt a gyikon is hogy ezt használják a macska szemére. Nálunk bevált, szépen meggyógyította pár nap alatt. Semmi mellékhatása sem volt, vagy ilyesmi.
2011. jún. 8. 16:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Oksi, köszi a választ.
2011. jún. 8. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!