Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha a kiscicák kinyitották a...

Ha a kiscicák kinyitották a szemüket akkor már lehet őket simogatni ha az anya macska is engedi? És ha csipás a szemük akkor lehet nekik kamilla teával kiszedni a csipát?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm!!!
2011. jún. 10. 17:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Én ilyenről még nem hallottam, hogy csak az után lehet simogatni mikor kinyílt a szemük...

Kiskorom óta van macskánk, mikor egy mikor kettő volt, most van egy tarka nőstény és annak 3 kölke egy kan és kettő nőstény, de már a második nap ki vettem őket a dobozból megnézni. Meg annó is akár melyik macskánk ellett, mind kezes volt és nem fújt vagy karmolt, harapott... így a kicsik is ember körül nőttek fel és ügyes kezes macskák lesznek.

Kamilla teára annyit, hogy hiába borogatod, mert egy két nap és újra csipás lesz... valaki azt mondja, hogy minden kis macskának az, az első 4hétben és így természetes, valaki meg azt, hogy a kicsiknek kint a kis gyenge körmük, nem tudják vissza húzni és csak oda kapnak véletlenül egymás szeméhez és azért...

2011. jún. 10. 17:47
 2/5 anonim ***** válasza:
akkor simogatod a kismacskát, amikor akarod, és ha az anyja megengedi. akárhány napos. 6 éve vannak macskáink. amúgy nem kell kimosni a szemüket, az anyjuk kinyalja nekik, max ha már mennek rendesen, és még mindig csipásak, akkor lehet egy kis langyos kamillásvízzel egy kis pamacs vattát belemártogatva kitörölni nekik.
2011. jún. 10. 18:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Az előző macskánk ellet (még régen) és a kicsiket simogattuk. Nem szólt hozzá az anya macska semmit de, a kicsiket elvitte egy másik helyre. Ezért kérdeztem. Amúgy köszönöm a válaszokat!!
2011. jún. 10. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos előfordulhat,hogy az anya macska elviszi más helyre a kölyköket,ha úgy érzi,az adott helyen nincsenek biztonságban.Szerintem ez kapcsolatba hozható a macska és gazdája viszonyával.Ha az anyamacska nem félős,és bízik a gazdájában, illetve az emberekben,akkor nem valószínű,hogy elhordja a kölyköket.Inkább azokra a félvad,kint tartott házimacskákra jellemző ez,amelyek nem túl gyakran vannak ölben,és nem sokat foglalkoznak velük.Ha egyszer már megpróbálta elvinni a kölykeit a macskád,lehet,hogy újra megteszi,ha hozzájuk nyúlsz,de nem biztos,ez változhat (nagymamám félvad házimacskája csak az első alkalommal vitte el a kölyköket,utána többé nem,pedig megfogtuk őket.)

Szerintem mindenképpen próbáld meg minél többször megfogni a kölyköket,finoman ölbe venni,simogatni,hogy szocializálódjanak,hozzászokjanak az érintéshez,az emberekhez.Ha csipás a szemük,langyos kamillafőzetbe vagy kamillateába áztatott vattával nyugodtan megtörölheted akár naponta többször is,hogy eltávolítsd az odaszáradt váladékot,amitől sokszor összeragad a szemük.Én ezt rengetegszer megtettem,és végül mindig nagyon szépen elmúlt a csipásodás.

2011. jún. 10. 19:20
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2011. jún. 11. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!