Mit csináljak, hogy ne ugorjon ki az ablakon?
Az ötödiken lakunk, tavasz óta van egy cicánk. Az ablakpárkányra rendszeresen ideszállnak a hülye galambok, a cica meg teljesen bezsong és már szalad is, hogy megfogja őket. Félvak szegény, így nem érzékeli a mélységet, félünk, hogy ahogy nekiugrik a galambnak, leesik. Eddig nem volt gond, mert amikor szellőztettünk, figyeltük a cicát, hogy ne menjen oda az ablakhoz. Na de most már jó lenne éjszaka szellőztetni, és a résnyire nyitott ablak semmit sem ér.
Eddig az egyetlen ötlet, hogy felrakunk csirkehálót, csak hát ez ronda és bezártságérzetet ad. Van valamilyen más megoldás? Esetleg lehet valamit csinálni a cicával, hogy ne akarja megfogni a galambokat?
Köszönöm a válaszokat. A szúnyoghálón gondolkoztam, de ő egy nagyon nagy macsek, kb. 5-6 kiló (megpróbáltam megmérni, de mindig elszalad a mérlegről :D), szerintem ekkora súlyt nem bír el a szúnyogháló.
A fürdő már nekem is eszembe jutott, csak az a baj, hogy a cica nem szeret bezárva lenni, amikor beraktam, elkezdett keservesen nyivákolni, úgyhogy nincs szívem otthagyni. Meg hát ugye panel és szomszédok :)
Esetleg valami más ötlet? Vagy tényleg a rács az egyetlen megoldás? :(
Pedig a csirkeháló a legjobb tényleg, nálunk az van az ablakon, és alig látszik bizonyos szögből, meg fényviszonyban...küldök róla képet, ha bejelentkezel privátban.
Szerintem nem ronda, nem ad bezártság érzetet, pláne hogy raktunk minden ablakra...és a cicák biztonsága volt a legfontosabb nekünk.
Még egy ötlet, amit mi régen akartunk mindenhova, az apácarács, macska esetében max. 5 cm-es lukakkal, csak drága, időnk meg nem volta arra hogy mi készítsük el.
Persze egy két ablakra kifizethető...de mi egy egész kertrészre akartunk, na az a drága...
Úgy mérd le, hogy felemeled és te állsz rá a mérlegre. Utána magadat is leméred és kivonod. :D
Én is így szoktam, a miénk is 6kiló körül van. Am árulnak erősebb szúnyoghálót is, nem csak azt a gyenge vékonyat. Nézz körül a boltokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!