Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Etetési problémám van, segíten...

Etetési problémám van, segítene valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok az lenne a kérdésem, h mit tegyek, a helyzet a következő: a cicám fix, kimért mennyiségű kaját kap egy nap. a szárazat 2 részletben este pedig nedves kaját. Ez a méretéhez igazított megfelelő mennyiség. Néha azonban, nem minden nap, de azért hetente 1-2x az adagján felül még akar kaját. Elég tanácstalan vok, h akkor most éhes, v csak nasizni akar, és adjak-e neki egy kevéske pluszt mert tényleg szüksége van rá, v nincs. Szerintetek ilyen esetben adjak még neki, és mennyit pl a napi adag 10%-át? Nagyon nem akarom h elhízzon...

Köszi a válaszokat.

2011. jún. 2. 16:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Szia! Én is ezt csináltam, de ivartalanítás óta zabagép lett, előtte a száraz nem igen érdekelte ha éhes volt, evett belőle, de azóta a szárazat is csak nassolná, úh nem hagyhatom már előtte...
2011. jún. 2. 19:25
 12/21 anonim ***** válasza:

Nyugodtan adhatsz neki, ez a kimérjük a kaját hülyeség a kutyáknak kell, akik bármennyit felfalnak, akár hányásig.

A macska annyit eszik amennyit bír...

Ad kettő, arra gondolj hogy e is hol többet, hol kevesebbet eszel, nem? Ők miért nem lehetnek kívánósak, nem robotok, macskák!

Pl jön a tél, tuti többet kell ennie, mert zsírt, és téli bundát akar a szervezet növeszteni.

hagy, hagy egyen, ha hagysz kint neki állandóan, akkor sem fog elhízni, nekem mindig van kint, mindenféle, mégsem járnak rá, és mind szép formájú...pedig sok macskám van...

Ha meg mégis hízna...na bumm, akkor ezt is kitapasztaltad, visszaveszed az adagját...de nem fog...

Benti vagy kinti cica?

2011. jún. 2. 21:25
 13/21 A kérdező kommentje:
Szia! Benti cica, azt mondod borítsak neki nyugodtan kaját, és ha látja h ott van mindig esetleg nem is fog zabálni? Lehet h kipróbálom, de akkor ha hízik akkor mit kell tennem? Visszavenni az adagját? Nassoltatni nem szoktam meg semmi, szóval...
2011. jún. 2. 21:34
 14/21 anonim ***** válasza:
Diétás, ivartalanított cicáknak való tápot vegyél neki és attól valószínű hogy nem fog elhízni. Ha mégis úgy látnád hogy hízik akkor kell csak visszavenni.
2011. jún. 2. 21:56
 15/21 A kérdező kommentje:
Acana van neki, és nem szívesen adnék mást! Esetleg orijent de az kb ugyanaz...
2011. jún. 2. 22:00
 16/21 anonim ***** válasza:

Jó ne borítsd, ezzel arra céloztam, hogy ki tudod próbálni, mire képes...vagyis mennyire...

A nyávogás hangokban meg teljesen igazad van, csak nagyon tapasztalt gazdik tudják megkülönböztetni...

2011. jún. 2. 22:49
 17/21 A kérdező kommentje:

Tele raktam egy nagy tálat 4 napi adaggal, most mérem, mennyire zabál, de úgy tűnik, h most h látja h van bőven, nem esik neki a kajának, néha eszeget pár szemet, azt annyi, remélem ez így jó lesz...

Köszi a tanácsot :)

2011. jún. 3. 16:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen, stimmel, én is kb. ezt vártam a cicádtól...okosz szisza...
2011. jún. 3. 21:47
 19/21 anonim ***** válasza:
de ez miért jó,h. egyfolytában ki van rakva neki a nassolnivaló? az emberek is így híznak meg,h. állandóan csipeketnek, engednek a csábításnak.
2011. jún. 4. 01:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Mert a macskák másképpen működnek mint az emberek. Ők többször esznek kevesebbet, számukra az az ideális ha szinte folyamatosan csipegethetnek. És egy jó minőségű eledel amúgy sem nass, attól nem fog elhízni. A macska nem fogja magát túlenni. Az enyém is egyszerre szinte csak pár szemet eszik meg de azt napjában sokszor.
2011. jún. 5. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!