Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akik nyers hússal etetik...

Akik nyers hússal etetik macskáikat, kutyáikat, hogyan oldják meg?

Figyelt kérdés
Minden nap elrohanni a henteshez vagy egy nagyobb adagot venni és porciózva lefagyasztani?
2011. máj. 21. 09:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan vadászgörényem van,de a helyzet hasonló.Mikor kapok szép húst,ő általában csirke combot,mellet,és belsőségeket eszik,akkor veszek nagyobb adagot,és két napi adagokban lefagyasztom neki.Így csak egyszer kell "boncolni",és koszolni a konyhában,utána csak előveszem,és kiengedem,ami éppen kell.
2011. máj. 21. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Vagy lefagyasztani is lehet, és nem kell mindig futkozni.
2011. máj. 21. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem nyers húst adok a cicáimnak, hanem megfőzöm nekik előtte, de én úgy szoktam, hogy veszek egy nagyobb adagot, és egy napi adagokban lefagyasztom.


Általában több hétre elég egy vásárlás, mondjuk nem kapnak minden nap ezt, van, amikor száraztáp van.

2011. máj. 21. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
amikor mi azt adtunk, akkor minden nap vettünk az állatkajásnál
2011. máj. 21. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
mi általában csirkelábat veszünk, vagy egy ismerős gyros-ostól a csontokat megkapjuk, szinte mindig lefagyasztjuk, vagy ha kis mennyiség akkor megeszik kettőbe..
2011. máj. 21. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Joghurtos dobozok aljából csináltam egy adagnyi kis tálkákat (csak körbevágod a barkácskéssel), ilyenekben fagyasztom le kétheti ellátmányát.

Mostanában minden etetés előtt kiveszek egyet a fagyasztóból és átrakom a hűtőbe, ami meg a már a hűtőben van, azt melegítem fel neki tálaláshoz. A melegítés macerás, mert nem szabad mikróban, vagy nagy lángon. A porcelán tálkáját a kajájával meleg vízen szoktam meglangyosítani.

2011. máj. 21. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Én akkor adok neki ha épp húst főzök. Elkezdek főzni, lenyesek neki egy adagot, megeszi, a többi megy a sütőbe/fazékba
2011. máj. 21. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.


Gondoltam, hogy áttérek a nyers etetésre: a minőségi macskatáp 1600-nál kezdődik, annyiért simán kapok filézett csirkemellet is.

2011. máj. 21. 17:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnos a filézett csirkemell pont a legrosszabb választás lenne:

- fehér húsként ebben van messze a legkevesebb tápanyag (taurin, vitaminok, ásványi anyagok) - egyedül fehérjéből van benne elég,

- csontot etetni elengedhetetlen, ha csak nem adsz valamilyen kalcium pótlót helyette, méghozzá épp a megfelelő arányban,

- a gyári csirke etetését a lehetséges minimumra kell leszorítani, mert ezek a legszennyezettebb húsok (a legdurvább tömeggyártás miatt)

- a belsőségek bizonyos tápanyagok koncentrált forrásai, ezeket is kellene etetni, és ezeket se mindegy, milyen arányban adod.


Ne vágj bele a nyers etetésnek anélkül, hogy utánaolvasnál, milyen nyerset és hogyan érdemes etetni, mert vastag állatorvosi számlákat kockáztatsz! Van magyar lap is, ahol információkat és kész recepteket találhatsz (rockingcooncats.com), de ha megy az angol: feline-nutrition.org.

2011. máj. 21. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, utánanézek!

:-)

2011. máj. 22. 19:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!