Miért nincs teje a macskámnak?
Még nem szoptatott. Illetve amikor először ellett, elpusztult a 2 kicsi. Rá egy hétre hozzánk került és 8 hetes kölyök, aki addig szívta, amíg beindult a teje. Most nem tudom, hogy tényleg nincs-e teje vagy mi lehet. Ma még él, de nem nagyon törődik vele.:(
Én pedig 150 km-re vagyok a cicától, mert vizsgázok. Még értük is aggódhatok:( Szerinted lehet, hogy később több teje lesz?
Szia, megint én vagyok, az első válaszoló.
Annyira nem kell aggódni, 1 nap alatt nem pusztul el a kölyök, ha amúgy egészséges. Az embernél is a tejbelövellés általában csak szülés után pár nappal szokott bekövetkezni, addig csak colostrum van.
Valóban lehet mesterségesen is táplálni, de a tehéntejet NEM a macsakáknak találták ki (ahogy nem is az embergyereknek - hanem a bociknak), a legtöbb macska allergiás rá, úgyhogy ez csak a végső megoldás. És ha nincs otthon senki, aki segítene megfejni és "mellretenni" a kiscicákat, akkor a mesterséges táplálás sem megoldható, mert bizony óránként-2óránként meg kellene tenni.
Remélhetőleg magától megoldódik a dolog. Az igen gyakori, hogy az első alom nem éli túl, főleg, ha az anyacica nagyon fiatal.
Szorítok a cicáidért, írd meg, hogy alakult a sorsuk!
Köszönöm a válaszokat mindenképpen megírom mi lett a cicával, de sajnos még én sem tudom. Halálra aggódom magam :(
Délután tudom csak meg. Mutatok képet, de szinte semmi nem látszik. Nagyon nagy a cica az anyamacskához képest, mert az anyacica egy félperzsa és ugye kistermetű.
Ez a kép az első ellés után készült az új jövevénnyel, aki beindította a tejét.
Az újszülött kiscicát (1-2 ) naposat állítólag szinte lehetetlen felnevelni, mert még nincsen immunrendszerük.
Az anyamacskának valószínűleg van teje, csak nem minden macska jó anya, ígí ahogyan előttem már írták, lehet, hogy a második ellésénél már ő is ügyesebb, "jobb" lesz.
Én megkérném a tesódat, hogy legyen mellettük és tegye mindig mellre a picit. Előbb-utóbb csak rákap a bimbóra, hisz ez ösztön.
Az anyamacska lnem lehet, hogy a szülés kellős közepén van és azért nem tud vele foglalkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!