Alig eszik a cicám, mit tegyek?
9 hónapos cicám 2 hónapja lett ivartalanítva.Azt hittem, olyan lesz mint Garfield, ehelyett fogyott 30 dkg-ot (3,9 kg volt műtét előtt. Egy kis csomagos 10 dkg-os zacskós kajcsit nem tud egyszerre megenni... Napközben nem vagyok itthon, este eszik legközelebb. De nem tudok neki kitenni, mert a szomszéd macskák megeszik előle...
Most vettem nyers csirke mellet (nyesedék), azt adok néha, azt eszegeti. De arra sem kap,úgy rá, mint régen.
Egyébként mozgékony, vidám, nagyon játékos.
Ja, a lába be volt dagadva, vsz megrándította, még sántít kicsit, de szalad, fára mászik.
Hogyan hozzam vissza régi étvágyát? Most 3,6 kg...egyébként nem vékony testalkatú, olyan mint egy kis párduc, zömök, robosztus.
2. vagyok.
Nem vagyok vak, láttam, hogy fogyott.
Úgy értettem a dolgot, hogy eszik a szomszédba valamicskét, majd adsz neki te, de nem igazán eszik. Aztán elveszed, vagy kint hagyod a kaját, de mire megéhezik, megeszik előle a szomszéd cicák. Ezért fogy, mert végül mégis kevesebbet eszik, esetleg többet mozog is.
Köszönöm a válaszokat. Lehet, hogy eszeget a szomszédban, nincs kizárva, sok a macs a környéken, de tényleg a fogyás miatt aggódom.
Valaki azt mondta, hogy ivartalanítás ide vagy oda, attól még az ösztönök dolgoznak, és most párzási szezon van. A családban a nőstény cicó is nagyon le van fogyva ilyenkor, és persze most is, aztán mikor vége, akkor jön a zaba :)
Természetesen ha nem javul, akkor viszem orvoshoz, de gondoltam, ha már van egy ilyen oldal, ahol tapasztalatokat lehet cserélni, megkérdezem (hátha feleslegesen aggódom).
A milyenk is ilyen "féltasakos" volt, és még azt se ette meg mindet. Már nem alutasakozik, de még mindig keveset eszik.
Mindegy milyen kaja: csak akkor eszi rendesen, amikor tüzel. Máskülönben még a kisadag fele is a kukába megy.
Már orvoshoz is vittem vele: a lehel úti állatkórházban 7000-ért megtapogatták a hasát, és közölték, hogy semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!