Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Minek ennyi kismacska?

Minek ennyi kismacska?

Figyelt kérdés

Az összes kérdés tele van frissen ellett, meg néhány hetes macskákkal. Én egyszerűen nem értem. Kinek kell kismacska? Bármikor, bárki aki szeretne macskát, tud kapni, tele van a világ senkinek sem kellő kiscicákkal. Akik elletik a macskájukat miért csinálják?

És hova teszik azt a rengeteg kölyköt?

2011. máj. 13. 14:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Az ivartalanítással az a helyzet h kell. Mellesleg egy nő se örülne neki, ha épphogy megszüli a gyerekét máris újra terhes, és ha azt vesszük h egy nő kb 14-50 éves kora közt termékeny...hát lehet bele is halnánk ha mindig gyereket kéne szülnünk évente.másfél évente....
2011. máj. 23. 17:05
 22/28 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kellene így leszólni azokat akiknek éppen szül a cicája. Én tavaly befogadtam egy macskát, azóta szült egyszer, és a kicsiknek kerestem normális gazdikat, egyet pedig megtartottam. Azóta a nagy cica ivartalanítva lett, mikor beteg volt állatorvoshoz hordtam, gondoskodok róluk. A kicsi nemrég terhes lett, pedig még fiatal, és nem vittük időben ivartalaníttatni, de amint megnőnek a kicsinyei elviszem ivartalaníttatni. Tudom, hogy sokan nem viszik el a cicájukat, de ha találnak a kicsiknek gazdit akkor miért ne szülhetne a cica... szerintem ez mindenkinek a saját dolga...
2011. máj. 23. 21:52
 23/28 anonim ***** válasza:
Az a baj h a legtöbben nem keresnek :D Meg sztem általában nem megfontolt döntés áll emögött hanem sóherság, márpedig aki sóher arra, h ivartalanítson sóher lesz arra is h junior táppal etesse az anyát és a kicsiket...elé dob vmi moslékot amit amúgy is aztán a kicsik lesznek amilyenek lesznek...
2011. máj. 23. 21:55
 24/28 A kérdező kommentje:
De hol a francba lehet gazdát találni? Több ezer gazdátlan macska van, nekik miért nem lehet találni akkor? Mi lesz ezeknek a cicáknak a sorsa 5-8-10 év múlva?
2011. máj. 24. 12:04
 25/28 anonim válasza:
A nagy igazság az szerintem, hogy régen szinte mindenkinek volt macskája. De a mai világban, már legtöbben nem tudnak együtt élni az állatokkal. Legtöbben tömbházakba kényszerültünk. Azok pedig akik kertes házba laknak vagy szeretik a cicákat, s van nekik, vagy nincs rá idejük, allergiásak rá stb... Lássuk be eléggé megváltozott a világ. Én nagyon szeretem az állatokat, s én is eléggé kiakadtam, mikor arról beszélt egyik ismerősöm, aki magánházba lakik, hogy a két lány macska folyamatosan megszökik, s vemhesek, s a kismacskákat elássa... Mivel kisebb falukba, településeken, ahol sok a magánház, vagy mindenkinek van macskája, vagy volt, vagy ő is ugyan ezzel a problémával küszköd. Sokaknak így lesz macskájuk, amikor meghallják, hogy megölik őket, ha nem viszi el senki, befogadják, aztán ugyan ebbe a mókuskerékbe kerülnek mint akitől kapták. Szerintem akinek van szíve megölni évente 3-4.. macskát, az azt az egyet is tegye el láb alól, amelyiknek a kölykeit megöli... Hamár itt tartunk... A menhelyek is tele vannak velük, ott is csak elaltatják őket... A világ megváltozott, ezeknek az állatoknak már nincs annyi helye közöttünk, mint régen volt. S senkit nem fog érdekelni, hogy mi lesz egy macska sorsa, amikor minden emberre jutna egy, annyi van belőlük... Inkább mindenki amiatt aggódna, amiből országonként van egy, s az kipusztul... Én szeretem a macskákat, de ezért talán jobb is aki panelban tartja, mert az legalább nem lesz minden áldott évben vemhes. Nekünk kettő volt nőstény, egyik se szült soha... Nem voltak ivartalanítva, második bogyót kapott ha tüzelt. Erre a kérdésre nem hiszem, hogy van normális válasz, hogy minek ennyi kismacska. Minek? Mert az emberek buták, felelőtlenek, lusták, naivak... stb. Ennyi erővel, minek ennyi ember? :D .... Azért elletik, mert tudatlanok, s nem gondolják végig amit csinálnak. Hülye emberek mindig lesznek a földön, szerintem ez nem meglepő...
2011. jún. 3. 12:04
 26/28 anonim válasza:
Nem lehet nekik gazdát találni... Nem sokakat érdekel mások élete a mai világban, nem hogy az állatoké, a saját társaiké sem... Ezek a cicák 10 év múlva, vagy eltűnnek, vagy annyi lesz belőlük mint a patkányokból, s ugy is fogunk velük bánni. Megvadult állatok lesznek az út szélén vicsorogva, s vagy tesznek ellene odafent valamit vagy nem. Ha egyszer bekerül a híradóba, hogy vadul macskák martak szét egy kislány, vagy hasonló, akkor majd erre is hoznak valami törvényt...vagy mittomén. Mivel ugye most a kutyák voltak soron, a csipekkel, s a kutyaevést tiltották be...
2011. jún. 3. 12:19
 27/28 anonim ***** válasza:

Az a helyzet h a panel macskák mind ivartalanítva vannak szinte, mert egy tüzelő nőstényt v egy jelölgető kandúrt NEM lehet elviselni házon belül. Nekem is panelban van egy cicám, és szeretnék még egyet, de a páromat is gyúrni kell még rá, meg ha elmegyünk vhova egy embert csak találunk aki vigyáz a cicára, de kettőt....(két macskát meg nem szívesen fogad be senki sztem)

Itt a baj azzal van h sok ember nem kedvencnek nézi a macskáját, pl nem érdekli különösebben ha elütik. Erre szoktam mondani h akinek kinti macskája van, annak nincs macskája, az csak etet valakit. És pont az ilyen kinti macskások terjesztik az idióta sztereotípiákat, h a macska nem szereti a gazdáját, h csak a helyet szereti, csak a kaja számít neki! Szerintem ez oda-vissza működik!!!

Akinek nem számít annyira a macskája, h oltsa, ivartalaníttassa, jó kajákkal etesse, legalább este beengedje a házába, az MIT vár??? Az én cicám benti, szeret engem- reggel is odagömbölyödött hozzám dorombolni, kedveskedik nekem, beszélget velem- oltva van, ivartalanítva, napi 1-2 órát labdázunk, kergetőzünk, a többiben meg ugrabugrál szekrényeken, na meg kb 18 órát alszik :D

És pont ezek miatt a hülye sztereotípiák miatt az emberek mind kutyát akarnak- mert az ugye az ember legjobb barátja- ez nem baj amúgy, csak sok embernek nem való kutya, jobban járna egy BENTI cicával, de az emberekben még nem rögzült az h a cicáknak nem kínzás bent lenni, és igenis a gazdájához ragaszkodik nem a helyhez(már ha van neki normális gazdája ugye...)- én már 3x költöztem a macskámmal és mindenhova viszem autóval, ahova tehetem ha elmegyek több napra, 6 lakásban érzi magát teljesen otthon, de ha én nem vok vele, csak rábízom valakire, akkor látni kéne mit leművel, mikor érte megyek :D Dorombol, bukfencezik, nem bír magával örömében :D- biztos azért mert nem szeret :D

És igen a macska kitűnő, ragaszkodó házikedvenc de a sok falusi bunkó miatt- akinek nem inge...- az terjedt el róluk h semmire nem jók az egerészésen kívül, nem taníthatók(ez sem igaz!!!!) stb., stb. Így az emberek többsége inkább fogad örökbe kutyát, mint cicát.

Én is kutya párti voltam amíg nem lett cicám :D De mostmár biztos vok benne h soha többé más kedvencem nem lesz, csak cica :D Olcsóbb, viccesebb, nem kell mindennap sétáltatni (néha szoktam pórázon), alomba kakil/pisil...és erre nem is kell tanítani, remek focista, artista, bohóc :D, egyszerűen imádnivalóak!!! Mondom én, akinek amúgy egy genyó macskája van. Nem kezes, nem bújós- csak ha olyanja van, direkt rosszalkodik, pedig tudja, mit szabad, mit nem...stb., de én imádom, egyszerűen oda vagyok érte. És az a szomorú, h ehhez nekem is tapasztalat kellett, régen egyáltalán nem is szerettem a cicákat, és sztem ha az embereknek lenne ilyen tapasztalata, minden második ember befogadna egy cicát, és normális gazdija akarna lenni, de sajna nem itt tartunk...

Amerikában minden 3. családnak van cicája, és nem is csak egy, de ott az állattartásnak vhogy amúgy is jobb a kultúrája, mint nálunk...

2011. jún. 3. 14:56
 28/28 anonim ***** válasza:

igen is aranyosak a kiscicák, nekünk volt két kandúr cicánk, de sajnos az egyiket elütötte az autó :( maradt egy, hoztunk neki egy nőstényt, és azt vártük, hogy mikro lesznek kiscicák, mert 2 megakartünk tartani, a többit meg ELAJÁNDÉKOZNI , szerencsénkre csak 3 cicát ellet le, és 1 et simán elajándékoztunk, utána ivartalanítottuk a cicákat és kész..

sajnálom az utcán lévő cicákat, de szerintem ez sokkal jobb volt, hogy egy család voltak, anyuka apuka és a gyerekek...

szóval akik leelletik a macskájukat az nem mind "rossz ember"!

2011. jún. 10. 04:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!