Kutyakaja, macskakaja, mi a különbség? Miért nem ehet a macska kutyának való konzervet?
Mert az összetételében nem találtam semmi olyat ami miatt mondjuk egy kutyakaját ne ehetne meg a macska. És most a konzervekre gondolok csak, nem a szárazakra.
Egyetlen gondom hogy a macskakaja dupla annyiba kerül mint a kutyáé. És nekem nem mindegy...mert a macska semmi mást nem eszik meg csak a konzervet. De mindig leszólnak érte hogy a kutyakaja nem jó neki.
Arról nem is beszélve, hogy a minőségi konzerv nagyon drága, a többiben meg szinte csak víz van... Persze az ember is elél szárazkenyéren egész életében, de egyértelmű, hogy nem jó neki.
Ha nem tudsz költeni a macskára akkor nem kell tartani. Mi van ha beteg lesz és 100 ezreket kell fizetni vagy ilyesmi?
Ha pedig nem adsz neki egy ideig akkor megtanulja hogy mást is egyen. A macska nem kutya, de azért valamennyire lehet nevelveni.
Édesanyámnak van 3 macskája, és egy kutyája. Régen mindig külön tápot vett nekik, de a kutya mindig megzabálta a sajátját, és a macskáékét is. Nem lehet mindig ott állni, és figyelni. Azóta csak kutyakonzervet vesz, és azt eszi az összes. Napi 2 nagy konzervet eszik a kutya, ebből falatoznak a macskák is. A legidősebb macska 5 éves, a másik kettő 3. Mindegyiknek volt már húgyköve, és egyéb kisebb dolgok, a bundájuk ronda, kopott, hullik, a szájuk büdös, és sokszor van hasmenésük is. A kutya már öreg, lassan eltávozik közülünk, és már mondta is édesanyám, hogy akkor majd megint macskatápot vesz a cicáknak.
Az én macskám 1 éves, száraztápból premiumot adok neki, alutasakosból pedig középkategóriásat. Soha semmi baja nem volt. Napi 1 db alutasakosat kap, az 100g, ennyi bőven elég neki, nem is kér többet. A szőre gyönyörű, fényes. Ennyit számít a kaja minősége. Míg az én macskám 16-20 évet fog élni, édesanyámé és a tiéd is csak 8-10-12-őt.
Utánanéztem a taurinnak, hogy mi az... többször fog macskakaját kapni, de mindennap akkor sem megy, csak heti 1-2 alkalommal. Azzal meg ne gyertek hogy minek tartok macskát ha nincs pénzem. Talán mert még mindig jobb itt neki mint kint az utcán.
Próbáltam száraz macskakajával etetni, 2 félével is de nem ette meg egyiket sem. 4 napig az volt előtte és ezért 4 napig nem evett semmit. A sültcsirke sem kellett neki, se a főtthús a levesből, se semmi. De 4 nap után már súlya alig volt, meg kedvtelen volt, szóval konzerv vissza.
Egyébként nem értem mert mikor eszek akkor mindig szinte belemászik a tányéromba és nyávog és szimatol, de mégse kell neki semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!