Hol tartsam a macskát: kint, bent vagy is-is?
Olvasgattam az interneten pro-kontra véleményeket, tanácsokat. De nem tudom eldönteni. Mind a kettőre megvan a lehetőség. De a környéken forgalmas út van, kutyák, néha 1-1 eltévedt macska. Viszont a házban lehet túlságosan unatkozna, még ha van néhány játéka is.
Volt régebb egy macskám, amit elütött egy autó, nem szeretném ha még egyszer előfordulna. De jó neki ha úgymond be van zárva a házba? Ti mit ajánlotok?
Szerintem kint,az ilyen állatoknak nincs helyük szerintem a házban mert minden tele lesz szörrel.
Persze bent is lehet tartani ha ez nem zavar téged vagy ép kedved van egész nap takaritani
Szerintem bent erdemes. Ott nem jar kocsi. Unatkozni meg nem igazan fog, ha meg megis, majd nezi a tv-t. :)
Akarhogy is, ha szeretned, hogy biztonsagban legyen, bent kell tartanod.
Nos ez csak az én véleményem de benti macska párti vok.
Megmondom miért: Kinti macska: nem a te macskád, nem igazán érdekled, eteted, aztán néha megengedi h simogasd...ha egyáltalán.
Is-is: Kint csavarog, de bent alszik, nagyon megszereted, de sosem tudod, mikor esik baja. Plusz mászkál az utcán, felszed a mancsára mindenféle bacit meg ürüléket aztán az ágyadban alszik...Plusz az oltásai is sokkal drágábbak.
A macskám szőre nem hullik, csak most vedlési időszakban. És nem unatkozik, mert van labdája, meg nagy színes egere, meg puha fókája, és persze első számú prédája, alias én. Szóval sztem tartsd benn, de a benti macskát mindenképp ivartalanítani kell...persze a kintit méginkább illenék, de a benti pedig kényszer mert a fiú büdöset pisil, a lány meg nyervog ha ivarérett...
Annyit még hozzátennék hogy ha van rá lehetőséged, két macskát vegyél magadhoz. Igaz dupla költség, de feleannyi gondd, és ugy aztán tuti nem unatkoznak.
A két cicám havi 8ba van csak amugy. Tehát nem egy vészes összeg. És prémiumtápot esznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!