Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen tárgyakra/bútorokra...

Milyen tárgyakra/bútorokra van szükségük a cicáknak?

Figyelt kérdés
Nemsokára (pár héten belül) lesz 2-3 aranyos kiscicám! :D Azt kérdezném, hogy mikre lesz majd szükségük? Benti cicák lesznek. Olyanokra gondolok, hogy kuckó, cica WC, játékok, etető/itató tál, kaparófa, furminator... és ezekre amúgy van-e szükség? Meg még mikre? :):)
2011. máj. 7. 11:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából le is írtad az összeset, ami kellhet nekik. Mindenképp kell alomtálca (cica wc), egy kis fekvőhely, kaparófa (bár lehet, hogy mégis a bútorokra mennek majd rá), 1-2 olcsóbb játék, pl. plüss műegér, vagy lehet csinálni/venni olyan játékot is, ami egy hosszú madzag (valahová felkötöd), arról lóg színes toll vagy kis rongydarabok, és azzal tud játszani. Etető/itatótál. Szintén lehet venni olcsó kefét, mi a Fressnapf-ban vettük 500 Ft-ért. Olyan, mint egy hajkefe, főleg nyáron fésültük vele a cicát.
2011. máj. 7. 11:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor nagyon másra nincs szüksége, csak gondolom majd etetni, (jutalomfalatok, cicafű, táp, konzerv stb..). és persze alomlapát is nemrég olvastam. :) ja, és a karmait nem kell vágni a cicáknak?
2011. máj. 7. 11:55
 3/8 anonim ***** válasza:
nem kell. kaparófán megmanikűrözik magukat, annyi elég nekik :)
2011. máj. 7. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
alomtálca minimum annyi ahány macska lesz de lehet eggyel több is. Alom, érdemes abból megvenni a drágábbakat mert az olcsók végül drágábbra jönnek ki. Ajánlom a fressnapfban kapható almok közül azt amelyik préselt fából van- több márka is van belőle. 2500huf de egy macskának 4-6 hétre elég jó nedvszívó, nem büdös. Itató, etető. Sztem legalább 3 tál kell egy macskának de ha több macs lesz akkor lehet jobb ha három nagyot veszel, mert szoktak egy tálból enni és jobb ha nincs belőle vita, h ki fér oda elsőnek. pl kutyatálak. Kaparófa...jól hangzik de az enyém leszarja, én vágom a körmét, h ne tegyen kárt a bútorokban, de ezt csak benti cicáknál szabad. Labda sok labda, az enyém imádja de olyan helyekre tudja eltüntetni h döbbenet. Van neki kb 10 és akkor egy mindig szem előtt van a többi meg....? alomlapát. Lyukasat vegyél mert úgy lehet takarékosan tisztítani az almot. A cicák szeretik a lógós játékokat is felkötöd vhova ők meg püfölik. Itatónak érdemes macskaszökőkutat venni ami drága ugyan, de a legtöbb cica utál inni, viszont a csobogó víz ivásra ingerli őket...de mielőtt beruháznál rá, figyeld meg h ők szeretnek-e inni, ha igen akkor felesleges beruházás lenne. Sztem kb ennyi. Ja meg persze kaja :D
2011. máj. 7. 17:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja! És a kaja! Ha táppal akarod etetni őket, akkor érdemes keresned egy olyan állateledeles boltot (kis magánvállalkozásokra gondolok) ahol lehet kímérve kapni acanat, royal canint, v hillst. Ezek drága tápok, de jók, és kevesebb kell belőlük mint mjuk a whiskasból, és kb ugyanannyira jön ki a végén, ha találsz egy jó helyet ahol kimérve áruljkák, vagy rendelsz netről egy 10kg-sat. Amúgy nekem az állatorvos megtiltotta a whiskast kitekatot, friskies-t az ivartalanítás után, de előtte sem ajánlotta már. Remélem segítettem.
2011. máj. 7. 17:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Segítettél.:) Van egy cica egyik rokonomnál, és volt egy ilyen deszkaszerű izéség. Próbáltam mutatni a macseknak, hogy hogyan kell használni, úgy mint a kaparófát, de nem is érdekelte csak nézelődött mindenfelé.. A dobozát meg kapirgálta, mint a kaparófát.. XD Ja és mivel vágod a körmeit?? (karmait. :))
2011. máj. 7. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Én sima körömcsipesszel, de lehet kapni macskáknak való karomvágó szerkentyűt. De vágásnál nagyon óvatosnak kell lenni. Fordítsd majd a fény felé a karmait és látni fogod h valahol már rózsaszín, ott idegek futnak úh úgy kell vágni h abba semmiképp ne vágj bele. Én amúgy kb 1-2 mm-t szoktam csak vágni. Lenyesem az éles részt és kész. De majd mindenképp keress rá neten képekkel stb. h tuti ne vágj bele, de az állatorvos is megmutatja ha megkéred :D

A sztorid jól példázza a macskák többségének véleményét a kaparófákról :D

2011. máj. 7. 21:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát igen :):)

akkor vigyázok, meg már megis figyeltem hogy hol kell megnyomni vagy mi hogy így kijöjjenek a karmai.. :):)

2011. máj. 7. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!