Legyen cica, ne legyen cica? Nagyon elvagyok keseredve.
Ha nyershússal eteted, havi 5k/macskából kihozod a kosztot/kvártélyt, és jobbat eszik, mint a legdrágább prémiumtápos macska, de: az állatorvos 2-5-15 ezreit nem lehet a semmiből kifizetni. Ha pedig nem ivartalaníttatod, pokollá teszi az életeteket egy tüzelő nőstény, vagy egy jelölgető kandúr mint szobai macska.
Az utóbbit figyelembevéve szerintem anyukádnak van igaza, legalábbis annyiban, hogy nem akar macskát. Az már más kérdés, hogy akkor meg minek hitegetett...
Őszintén megértelek, mert én már két hete várok egy kiscicára, mert amelyiket kiszemeltem, csak 1 hét múlva lesz elhozható. Egy kicsit vívnom is kellett a férjemmel, pont az anyagiak miatt, mert már van egy cicánk meg kutyánk is és valóban elég sokat költünk rájuk, pedig az olcsóbb konzerveket vesszük, száraz tápokból jobbakat.
Ami nagyobb tétel, az valóban az oltás, a bolhairtószer és az ivartalanítás.
Mégis én belevágnék a helyedben. A szállító doboz nem feltétel, azt lehet kölcsön kérni is vagy házilag csinálni, amiből nem tud kiszökni, az autó alá rohanni.
Mi lenne, ha csak az egyik cicát hoznád el?
Akkor nem is lenne olyan kellemetlen, és kevesebb kiadással is járna. Ha sokat szeretgetnéd, nem érezné magát egyedül.
Amikor gyerek voltam, mindig macskák között nőttem fel és a kinti macskák sosem voltak oltva ( a szomszédba szaporodtak, így szokott hozzánk is 1-2),csak a perzsáink.
Nem is betegségben pusztultak el, hanem az autó ütötte el őket, ahogyan a jelenlegi, oltott, ivartalanított cicámat is:(
Ja és gyerekkoromban az almot sem ismertük, homokba pisilt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!