Ilyen lehetséges? PLSkétségbe vagyok esve
tegnap le fialt a macskám 2 gyönyörü kölyke lett , ma tapogadtam a hasát és ott a hasa aljánál van 1 kis dudor lehet hogy az 1 másik kismacska amit nem birt meg szülni ?
ui: bocsi a hejesirási hibákért !
Az, hogy az általános közérzete jó az egy jó jel, de az a baj, hogy én se tudok látatlanba mit mondani =/
Az én cicámnak 11évesen lett a cicijénél egy daganat/ciszta elvittem a dokinkhoz, megműtötte, de mivel pont akkor volt ivartalanítási akció is bevállaltuk az ivartalanítást is. Még szerencse, mert az egész méhe tele volt cisztával. Én is láttam a saját szememmel, megmutatta az orvos,és nem hittem el. Holott nem ezért vittük, hanem ugye a mellénél lévő csomó miatt. Neki is jó volt az általános közérzete, evett, ivott, játszott, de mondta az orvos, hogy pár hét múlva begyulladt volna a méhe és gennyes méhgyulladásba bele is halhatott volna... Azt mondta életem legjobb döntése volt elvinni. A mai napig nem sajnálom rá azt a pénzt, amit ráköltöttem.
Nekünk az egyik cicánál az történt hogy a méhében maradtak kiscicák(nem tudtunk róla) ez akkor derült ki amikor elvittük kiivartalanítani. Még szerencséje volt mert a doki azt mondta hogy ennyi idő után már általában bele szoktak halni, szerencsére még időben elvittük.
Nem vesztesz vele semmit ha elviszed, max a doki megnyugtat, hogy nincs semmi baja, talán még pénzt sem kér, de ha valóban maradt bent kiscica akkor valószínűleg meg kell műteni.
Tejláz:
Az erős tejtermelés következtében lép fel tejláz, amikor az anyamacska kalcium tartaléka lecsökken a kritikus érték alá. Legtöbbször a viszonylag nagy almot nevelő macskáknál következik be, a kölykök 3-5 hetes korában.
Tünetek: izomgörcsök, merev lábak, görcsös mozgás, zihálás. Nagyon fontos, hogy rögtön forduljunk állatorvoshoz, mert akár fél-egy órán belül is a macska elpusztulásához vezethet.
Szerintem ez nem az, de hívjatok fel egy dokit inkább, semmit nem veszítetek, de ha a cicamama meghal, akkor a picik egyedül maradnak. :o(
Szerintem a gyulladás fájna neki... plusz attól függ, hogy milyen a tapintása annak a dudornak...
Dr. Sebő Ottó
6900 Makó, Eötvös u. 21.
Tel/fax: 62/213-204
Mobil: 20/9571-993
Én ezt találtam a neten Makón, nem tudom mennyire friss az adat,de megpróbálhatjátok felhívni.
Ooo :(
És kisállatklinika? Valahol a környéken, vagy ügyeletes állatorvosi rendelő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!