Egy két hónapos cica lehet vemhes, ha nem tüzelt, és véletlen becsúszott aminek nem kellett volna?
Szia!
A kérdésekre a válaszkeresést a wikipédián kezdd. De végülis meglepő módon a macska.hu is tartalmazza a kérdésedre a választ (ivarérettség átlagosan 6-9 hónapos kortól).
Így azt kell írnom, az előtted írónak tökéletesen igaza volt. Bár Te valószínűleg igazat mondtál azzal, hogy nem találtad a kérdéseidre a választ, hiszen hogyan is találhattad volna meg, ha nem is kerested?
A "csak egyszer akarom szaporítani" hozzáállás arra utal, hogy bedőltél a városi legendának, miszerint 1x szaporítani érdemes ivartalanítás előtt. Nem, nem érdemes. Bizonytalan genetikai hátterű cicákat szaporítani, mikor egyébként is tele van a világ gazdi nélküli cicákkal? Egyébként a vemhesség és az ellés egy cicalánynak nem akkora földöntúli "öröm é bódottá", mint (a jelek szerint) humán nőtársaiknak.
Utolsó, és befejezem: Miért kérdezel, ha nem fogadod meg a kapott tanácsokat? Ezt nem tanítják a főiskolán/egyetemen?
üdv,
egy egyetemista
1, Lásd az előzőt...
2, Ha egy kicsi eszed lenne, el se hoztad volna azt a szerencsétlen macskát 8 hónaposan, és nem értem milyen 6 hétről beszélsz, amikor 12 hetesen szokás elválasztani a kölyköket. Legalábbis jobb helyen...
3, Elég baj az ha ilyen alapvető dolgokat itt kell megkérdezned. Ugyanis ezeknek általában a macskavállalás ELŐT szokás utánajárni, és szakkönyvekből, nem gyakori kérdéseken...
Ha neked tényleg van diplomád, akkor az egy újabb ékes példa arra hogy ebben az országban bármilyen fogyatékos szerezhet diplomát. Milyen diplomád van, kommunikáció szak, vagy idegenforgalom?:D
Na szeva neked is:)
Előtt az két "t" :))) Tudatlan barátom!
Sajnos neked nincs sok eszed, mert az én cicám nem 8 hónapos...azt sem tudod, hogy kinek írogatsz! :))) Szánalmas vagy!
Tanácsot kértem, nem földbe döngölést, és megkaptam a kérdésemre a választ, de nem tőled, így nem is értem minek pofázol bele... na mindegy, tanulj meg írni, mert addig fegyvertelen vagy!
Ja, és elgondolkoznék azon, hogy ki a fogyatékos, tee retardált bunkó! :)))
Drága kérdező, nem veszed észre hogy egyedül vagy a véleményeddel?
Akkor van neked diplomád, amikor nekem 2 fejem, nem vagy te több 16nál, az fix...
Utolsónak! lehet, hogy két fejed van, de mind a kettő üres!
Lelked meg nincs is!
Tudod, az az igazán szánalmas, hogy azzal próbálod elterelni a témát arról, hogy hülyeségeket írsz, hogy azon lovagolsz, hogy a másik fél elírt egy szót, és egy db betűt. De hiába vergődsz, ez nem változtat azon a szomorú tényen (amit már mások is megírtak) hogy abszolúte nem értesz a macskákhoz.
Ha picit is értenél hozzájuk (márpedig ez egy leendő/gyakorló macskatartónak KUTYA KÖTELESSÉGE), akkor nem írnál olyan eszméletlen hülyeségeket minthogy "már elmúlt 6 hetes". Egy 8 hetes kicsinek még az anyja mellett lenne a helye, és ez nem csak annak a sötét bunkónak a felelőssége, aki átadta a macskát, hanem azé is, aki átvette, hisz (mint írtam) tudnod kellett volna az ilyen alapvető dolgokat, mielőtt macskát vállalsz. Ehelyett egy darab szakkönyvet se olvastál el, és úgy vettél magadhoz macskát, ráadásul még szaporítani is akarod őket, és itt gyk-n kérdezgetsz hülyeségeket, ahelyett hogy felvetted volna a kapcsolatot egy jó állatorvossal, egy tenyésztői klubbal, vagy pár veterán macskatartóval, akitől kérdezhetnél, és átrágtál volna mindenek előtt pár szakkönyvet, még az előtt, hogy egyáltalán az első macskát magadhoz vetted volna. Ha ilyen alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, mint az ivarérettség, az ideális elválasztási idő, az összeszoktatás mikéntje, akkor bele se merek gondolni hogy hogy ismernél fel egy betegséget, hogy tudnál kezelni egy vészhelyzetet (pl baleset), és hogy mit tudsz a macskák ideális téplálásáról.
De szaporítsd csak szerencsétleneket, biztos nincs elég kismacska a menhelyen, főleg így tavasszal. És minden egyes macska, ami a te "áldásos tevékenységedből" születik, egy szerencsétlen menhelyi állat elől veszi el a potenciális gazdit. Ebbe is jó lenne belegondolni (bár gondolom még életedben nem voltál menhelyen, ha lettél volna, akkor egészen másként látnád a dolgokat). Az a fokú tudatlanság, amiről te itt tanúbizonyságot tettél, már ÉLETVESZÉLYES. Mert itt életekről, érző lényekről van szó, nem cuki-muki kis szőrmejátékokról. Gőzöd sincs semmiről, és még neked áll feljebb... Na te vagy az a szomorú eset, amikor a hülyeség szorgalommal párosul...
Na további szép napot neked, a macskáidnak minden jót, és sok szerencsét kívánok, és legfőképpen azt hogy a gazdájuknak minnél előbb megjöjjön az esze.
Oké, döngöljetek a földbe, mondjatok el mindenféle tudatlan parasztnak, mert fel mertem tenni egy kérdést... oktassatok ki, okoskodjatok, megtudtam amit akartam, köszönöm szépen annak aki segített, aki meg támad...hát hajrá, szívetek joga... többet nem szeretnék erre a kérdésre időt fordítani!
Üdv:
Egy tudatlan diplomás bunkó!! :)))
Ja, és pont azért tettem fel a kérdést, hogy nehogy baj legyen, de inkább azokat oltsátok akik mindenféle gyökér kérdést tesznek fel...szerintem van itt egy-pár ember...
És igenis utána olvastam dolgoknak, de tényleg nem fogom bizonygatni, ja és még annyi, hogy 11 évig volt előtte egy perzsa kandúrom, lány macskám még soha nem volt, ezért nem tudtam...ennyi, és ti is ennyik vagytok, mert nem tudtok egy normális kulturált választ adni, csak bunkó módon kioktatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!