Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudok segíteni az...

Hogyan tudok segíteni az éppen most szülő macskának?

Figyelt kérdés

Nem a miénk a macsek, valami kóbor állat ami mostanában feltűnik néha nálunk. Láttam hogy vemhes azért adtam neki enni néha. Most viszont valamiért úgy döntött, hogy a mi telkünkön hozza világra a macskáit. Ide jött reggel, és nyávogott. Adtam neki enni, de tovább nyávogott. Próbáltam elzavarni, de mindig visszajött. Akkor láttam, hogy vérzik. Letettem neki egy rossz rongyot a kert sarkába, most azon fekszik és nyávog. Egy cica már világra jött, de halott volt így elástam, de gondolom még lesz...bár én nem értek hozzá, nem volt még ilyenben részem.

Tudok neki valahogyan segíteni?

2011. ápr. 26. 12:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hú, hát sajnos nem sokat tudsz tenni. Problémamentes vemhesség esetén a cicának nincs szüksége segítségre a szülésnél, ha viszont probléma adódik (márpedig itt úgy látom, van), akkor csak orvos tudna segíteni.
2011. ápr. 26. 12:19
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem tudsz jobban segíteni. Nekünk is ugyanígy volt, egy nyugodt helyet hagytunk neki a sufni egyik részében, ahol volt egy doboz, abban meg rongy, és ott megszülte a kicsiket. De biztos, hogy halott volt az egyik kicsi?? A picikhez még ne nyúlj, mert ha az anyamacska idegen szagot érez rajtuk, ellöki magától, és nem fogja táplálni.
2011. ápr. 26. 12:20
 3/14 anonim ***** válasza:

NE NYÚLJ HOZZÁJUK!

Az anyja tudja mit kell csinálni.Nem is biztos hogy elpusztult. Nem tudod hogy ilyenkor nem szabad zavarni semmilyen állatot? Ha tényleg halottan született semmi baja nem lesz ha ott marad. Hány éves vagy? Inkább szólj anyukádnak majd.

2011. ápr. 26. 12:21
 4/14 anonim ***** válasza:

ne nyulj hozzá,hozzájuk!

csak figyeld ugyhogy ne zavard meg és ha gáz lesz,elhuzodik vagy valami akkor hívd fel az állatorvost!!!!

2011. ápr. 26. 12:28
 5/14 anonim ***** válasza:

elástad? :O jézusom!

egyszer én is neki láttam egy ilyennél és már beraktam a földbe és még vártam hál istennek mert végül kiderült még élt....:O

ugye tuti hogy nem élt??????

2011. ápr. 26. 12:30
 6/14 A kérdező kommentje:

köszönöm, akkor magára hagyom. majd végzi a dolgát.

nos az anyukám már nem él velem, és nem vagyok tapasztalt állatok terén sem, de több percen át néztem azt a kis állatkát. ki volt tekeredve a nyaka és nem láttam hogy a mellkasa emelkedne illetve süllyedne a levegővételkor, pedig igazán közelről néztem. figyeltem hátha az idő alatt egy picit megmozdul, vagy hogy legalább az erek dolgoznak benne vagy akármi hasonló életjel mutatkozik-e rajta, de semmi. nos szerintem az ilyen simán halottnak minősíthető.

itt ólálkodik egy kanmacska és azért vittem el a halott kis állatot. a fél szememet azért rajta tartom a cicán, remélem minden rendben lesz. ...már csak azt nem tudom mi lesz ezután, kicsit sem hinnének nekem a menhelyen szerintem ha azzal állítanék be, hogy a nyaralónk telkén kölykedzett le egy idegen macsek :S

2011. ápr. 26. 12:34
 7/14 A kérdező kommentje:
...ja, azt elfelejtettem írni, hogy az anyja több percig próbálta kihámozni a burokból, de alig sikerült neki. a kicsi fejéről már én szedtem le óvatosan.
2011. ápr. 26. 12:36
 8/14 anonim ***** válasza:
szép dolog hogy segitessz rajta!
2011. ápr. 26. 12:53
 9/14 A kérdező kommentje:
most hallottam a második cica hangját, ő már nyávog :) de ő mozgott is a kis burokban is, az anyja szépen kihámozta. ...talán ha itt marad meg is tarom őket :)
2011. ápr. 26. 13:39
 10/14 anonim ***** válasza:
Hogy halad a szülés??
2011. ápr. 26. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!