Mennyi idő kell egy másfél éves macskának, hogy megszokja az új környezetét, gazdiját?
Figyelt kérdés
Kérlek,segítsetek!Sajnos el kellett ajándékoznom másfél éves kan cicámat.Szívem szakadt meg,de muszáj volt.Most 3 napja,van az új helyén,de elbújt a szállítódobozában,csak van és nem mernek hozzányúlni ,mert fúj a cica.Enni valamennyit eszik.Bennti cica volt,és most is bennt lakik.Mennyi idő kell neki?Mit csináljon az új gazdi,hogy megszeresse a cica!Egyáltalán meg fogja szokni!Írjatok légyszi!2011. ápr. 24. 22:27
1/5 anonim válasza:
Türelem az legyen az újgazdinak,szegény cica azt sem tudja mi történt vele.Nyugodtan hagyják a dobozában , pár nap és elő jön. A kaját lehet egyre távolabb tenni a doboztól.Lényeg hogy ne akarják erőszakkal megfogni és beszéljenek hozzá minnél többet.Megfogja szokni az új helyet az jó jel ha eszik.Azért marad a szállítódobozban mert az az egyettlen dolog amit ismer és az jelenti számára a biztonságot ,olyan helyre kell rakni ahol jól látja mi történik körülötte.Látni fogja hogy jó helyen van egyre többször és egyre hosszabb időre fogja elhagyni a helyét ,ismerkedni fog az új otthonával.Arra figyelni kell ne legyen ajtó,ablak nyitva ahol kiszökhet.
2/5 anonim válasza:
Szerintem az is fontos lehet, hogy a cica közelében mindenképpen kerüljük a hirtelen mozdulatokat és a hirtelen hangos zenéket. Szerintem hamar meg fogja szokni a helyet, csak idő kell neki. Tényleg ne akarjuk erőszakkal "irányítani". mert akkor lehet, hogy tényleg nem nagyon fog kijönni a dobozából. Ne keseredj el! :)
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat!Ez nagyon nehéz most nekem.Remélem tényleg hamar hozzászokik mindenhez.Nem tudjátok,kb 2-3 hét kell neki?Vagy hónapok is?El se tudom képzelni,hogy még lehet boldog cica.
2011. ápr. 26. 10:59
4/5 anonim válasza:
Szerintem ez minden cicánál változó, az a lényeg, hogy ne add fel! :)
5/5 anonim válasza:
Lesz ő még boldog, ne félj te attól! ;)Csak idő kérdése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!