Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy éves fiu cicám ivartalanit...

Egy éves fiu cicám ivartalanitása husvét után lesz. Mik a tapasztalatok? Altatással csináltassam vagy érzéstelenitéssel? Érvek ellen érvek?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 19. 04:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Olyan kisdózisú altatót kapnak a fiúcicák, hogy nem kell féltened.Kicsit kótyagos utána, de pár óra múlva "kutya"baja.

Mifelénk csak ezzel a rövid kábítással végzik a kancik ivartalanítását, helyi érzéstelenítésről még nem is hallottam.

és szerintem az értéstelenítés mellett is szedálják, mert máskülönben idegrohamot kapna szegény cicus az előkészületetktől is.

2011. ápr. 19. 06:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Biztos hogy altatni fogják, hiszen ez egy kisebb műtét, ami elég nagy precizitást igényel. Ha megugrik a cica, esetleg belevágnak oda, ahova nem kéne. Én még nem is hallottam olyat, hogy érzéstelenítésben végeznék.

Ha felébred, lehet hogy kicsit rosszul lesz és hányni fog, meg bizonytalanul tud majd járni, húzza magát a földön. Ez mind normális, csak olyan helyre zárd be ahol nem tud leesni sehonnan, vagy kimenni az útra. Legjobb, ha mellette vagy, amíg teljesen magához nem tér. A seb miatt pedig ne aggódj, ő észre sem fogja venni, hogy történt ott valami. Pár nap alatt meggyógyul.

2011. ápr. 19. 07:27
 3/4 anonim válasza:

Sziasztok!

Az én macsekom is 1 éves volt mikor ivartalanítva lett.

Altatták őt is. Én sem hallottam még ilyet, hg érzéstelenítéssel csinálnának ilyesmit.

Amúgy az én cicámnál semmi gond nem volt.

Felébredt, kicsit kóválygott, mintha részeg lenne... :)

De utána simán "kijózanodott" és semmi gond nem volt.

2011. ápr. 19. 07:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is altatással csinálta a doki, és a cicus, jobban viselte, mint én...:)

Az én cicusom, már az altatásnál hányt, pedig sem enni, sem inni nem kapott már reggeltől (késő délután lett ivartalanítva). Elég nehezen szunnyadt el, és olyan gyorsan el is kezdetett ébredezni. Emelgette a pici kis fejét, de hát nem bírta el azt sem. Aztán próbálgatott lábra állni és menni több kevesebb sikerrel, mert még vitte a feje. Ekkor is hányt azt hiszem 2-szer. Olyan fél 5- 5 fele lett ivartalanítva, 9 kor már rendesen magánál volt. Nem voltak még a legbiztosabbak a lépései, de már nem is botladozott. Én viszont természetesen egész este alig aludtam, mert első szoba cica, és féltem nehogy valami baja legyen.:) Másnap még szinte egész nap aludt. Reggel adtam neki csak enni és inni is.

Úgy, hogy ne aggódj, nem lesz semmi baja a Te cicusodnak sem.:)

2011. ápr. 19. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!