Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért utálják a macskák a vizet?

Miért utálják a macskák a vizet?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 07:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azokat a macskákat, akik szerettek a Nílusban pancsikolni, még a macska háziasítása előtt megeszegették a krokodilok? Maradtak azok a macskák, akiknek a génjeibe volt kódolva a víziszony.

Amúgy sincsenek rászorulva a vízre, mert a prédaállataiknak 70% a víztartalma, emellett már nem nagyon kell inniuk.

A macskanyálas mosakodásban is lehet valami, mert olvastam valahol (Pottenger kísérlet eredményében?), hogy a természetes táplálékával táplált, jó kondiban lévő macskát elkerülik az élősködők.

2011. ápr. 7. 20:33
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém nem utálja, sőt :) Gyakran előfordul, hogyha valaki fürdik, akkor odaül a kád szélére, és észre se veszi, hogy a farka már belelóg a vízbe :D Egyszer meg virágot locsoltam, de véletlen a szundikáló macsekra öntöttem, aki teljes lelki nyugalommal aludt tovább, és úgy tűnik, vízhatlan a szőre, mert mikor felkelt, egy az egyben az ágyamra ömlött róla a víz... :D
2011. ápr. 11. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!