Miért utálják a macskák a vizet?
Nekem nincsenek macskáim,de a szomszéd macskák sokat járnak át az udvaron. Van kint egy fürdőkád,tele esővízzel és a macskák rendszeresen isznak belőle.
Azt hallottam,hogy csak az állott vizet isszák meg.
:D fura az biztos
Enyémet ha meg akarnám fürdetni körbefutná a világot szerintem kétszer, annyira fél tőle.
:)
Az én cicàmnak jutott sok a vìzbôl, mikor a bolhàkat ìrtottuk, eltartott egy hétig a napi egyszeri fûrdés, annyira sok volt benne, hogy még csak tôrôlgettem, mikor làttam az ùj bolhàkat ismét... Azòta bolha nincs, de a vizet megszokta, csapbòl iszik kizàròlag, fûrdés utàn a zuhanytàlcàban jàtszik, ha mosogatàs utàn ôblìtek el kell zavarnom, mert pofozgatja a vìzsugarat :)
Nekem az állatorvos mondta, hogy a macskákat nem szabad fürdetni!
Állítólag többet ártasz vele, mint használsz, mert a cicák önmagukat tisztítják, s nem szabad ebbe "megzavarni" őket.
Ha mindenképpen fürdetni szeretnéd, 1 évben max. háromszor tedd csak ezt meg vele! (nagyon maximum 10 hetente!)
Egyébként a sógornőm macskája (egyszerű házimacska!) imádja a vizet! Volt, hogy készült fürdeni a sógornőm, engedte a kádba a vizet, a macska odament, felugrott a kád szélére, sétált picit, nézte a vizet, majd ugrott a vízbe egy óriási hasast és boldogan pancsolt, ki se akart szállni a kádból :-)
Azóta ha csak hallja, hogy megengedik a vizet a fürdőbe, már szalad is... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!