Macskaalommal szenvedek, lehet, hogy valamit rosszul csinálok. Melyiket használjam?
Menhelyről örökbefogadtunk egy tündéri ivartalanított nöstény cicát.
Rendesen jár az alomra, a probléma az, hogy olvasom, hogy hetente cserélitek az almot, de én már mindent fajtájú és árú almot kipróbáltam és 2-3 nap után nagyon büdi.
Egy 10 kg-os zsák kb. 1 hétre elég.
Feltöltöm 7 cm vastagon a bilijét, szedegetem hűségesen a terméket belőle és mégis pár nap után szagosodik?
Hogyan csináljam és melyik almot használjam?
Nekünk a szilikátos nagyon nem jött be.
Nem azért írom, hogy leszóljam azokat akiknek bejött. :)
Csak ha neked sem lenne jó, akkor ne add fel a reményt. :)
Nálunk kiszedték a golyócskákat, hamar büdösödött és a cicáknak nem tetszett, hogy nem tudják rendesen elkaparni a kakit.
De próba szerencse, tényleg sok embernek beválik, csak ne keseredj el, ha nálatok mégsem. :)
Nekünk is nagyon bejön a szilikátos. Nekem mindig az volt a bajom a szobamacskákkal, hogy gyűlölöm a macskapisi szagot.
Ivartalanított kislányunk van, nekünk is fedeles doboz, és Multifit vagy Vitakraft almot szoktunk venni. Elég drága, de tényleg semmi szaga 3-4 héten át. Sőt mi a kakit se szedjük ki belőle minden nap.
Nekünk a szilikonos nagyon bevált. Egy 3 km-os 1300-1600Ft bárhol, Tesco, de még a Spar-ban is, az 5kg-os pedig 1900Ft körül van, de akár 1 hónapig is elég egy zsák. Mi mindig csak keveset teszünk az alomtálba, 1 kg-nál semmiképp nem többet. Nem kell vastagon, max 3cm legyen, ennyi bőven elég ahhoz, hogy be tudja temetni a terményit. A pisit és a kakit is mindig kiszedjük, minden jól összetapad benne, így nagyon könnyű kiszedni. Ezután hetente (vagy ahogy igényli) mindig után töltjük az almot. Egyáltalán nem büdös, sosem! A cicusunk még sosem piszkított máshová, tehát neki is megfelel így :-)
Úgy 2 hetente azért én mindig kiürítem és Domestos-os vízzel átmosom az alomtálat, fontos a rendszeres fertőtlenítés.
Nagyra becsüllek, amiért menhelyes cicád van, az enyém is utcáról lett befogadva és nagyon szép lett, ráadásul olyan kis hálás! :-)
Katzort még nem említették. Olcsó, 300Ft körül van egy kiló, ami kb. 1 hétre elég.
Olyan vastagon rakom ki, hogy még éppen ne érje el az alomtálca alját a macska terméke. Igy az alomtálca tiszta marad, csak az összecsomósodott, elhasznált alom csomót kell kikanalazni és frissel pótolni.
Kötelező naponta tisztítani, mert ezen túl a nedvesség szétdiffundál, könnyebben már szétomlik a csomó, és akkor már nem olyan könnyű csak az elhasznált részt kiszedni.
Nagyon köszönök minden választ és tanácsot.
Nagyon aranyos ez a cica, életem legjobb döntése volt
menhelyről hozni, nagyon hálás, máris imádom, az egész család nagyon szereti.
Másfél hétig tart a 10 kg-os zsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!