Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért csinálja ezt a cicám?

Miért csinálja ezt a cicám?

Figyelt kérdés
A cicám 5 éves. Együtt alszunk, úgy, hogy a mancsát mindig a kezemre rakja. De van, hogy ő már régen alszik, de én még Tv-zem. Mikor én is már betakarózom, még megigazítom a plüss állatokat, a takarókat, a párnákat, és ilyenkor, van hogy véletlen megbököm őt, vagy megmozdítom alatta a takarót, amire fölriad, ilyenkor hiába fogom meg a mancsát, hogy aludjunk, csak akkor hajlandó már "megfogni a kezem" ha tisztára nyalta a mancsát. Fölriad, és azonnal megmossa. Miért?
2011. márc. 18. 23:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon aranyos cica lehet :)))

Lehet, hogy valami ösztönös reflex, a macskák szeretik, ha tiszták, biztos csak tiszta manccsal akarja megfogni a kezed :)

2011. márc. 18. 23:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, egyébként sajnos nagyon barátságtalan, és idegenkedik mindenkitől. Én nagyon szeretem Őt, de Ő eléggé magának való. Az alvás az egyetlen amit nem csinál nélkülem, ilyenkor legalább tudom, hogy kicsit Ő is szeret.
2011. márc. 18. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez szerintem örökölt mozgáskombináció lehet, az én macskáim is mindig megmosakszanak, mielőtt elalszanak. Ha felriadnak akkor is. :D
2011. márc. 18. 23:19
 4/5 anonim válasza:
A macskák mindig mosakodnak alvás előtt.
2011. márc. 19. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Sztem ez nem azzal van összefüggésben, hogy megfogod és ezt szeretné "lemosni", hanem valóban ez egy automatizmus amikor felriadnak.

Az enyémek sokszor csinálják, hogy pihiznek az ölemben, majd egyszer csak egyik - másik hirtelen valamelyik testrészét elkezdi nyalogatni, de csak néhányat nyal, aztán már engedi is vissza a buksiját és szundizik tovább :)

Az én előző cicusom is ilyen magának való volt, csak akkor lehetett simogatni, ha ő akarta, csak akkor jött oda ha ő akarta, stb. Eleinte rossz volt, de megszoktam.

A mostaniak nagy bohócok, és le sem szállnak rólam ha otthon vagyok, még a wc-re is mindketten követnek :) Ahogy az emberek, úgy a cicók is sokfélék, és ez így van jól...

2011. márc. 19. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!