Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon szeretnek egy kismacska...

Nagyon szeretnek egy kismacskat, de vajon nem rossz otlet egy lakasban tartani szegenyt?

Figyelt kérdés

Mindig is voltak allataink. GYerekkoromban lakasban cicank, halunk, horcsogunk, papagajunk, majd kertes hazban, kutyank, ozikent, kacsa, amit csak hazi allatkent el lehet kepzelni.

Most az eettarsammal lakasban lakunk, de ugy hianyzik egy kis szoros csaladtag. Szeretnek egy brit rovidszoru kiscicat, ugy tudnam szeretni, de onzonek erzem magam, hisz megsem lehetne kertben, es amig dolgozom egyedul lenne (napi 6 orat).

Mit gondoltok? Tapasztalatok a fajtaval kapcsolatban? Hogy birjak, ha magukra vannak hagyva egy idore? Valaki esetleg lakasban tartja? Nem budos?

2011. márc. 18. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat tartanak lakásban cicát, kutyát, nyugodtan tarthatsz te is, ha tudsz vele eleget törődni a szabadidődben.
2011. márc. 18. 18:43
 2/13 anonim ***** válasza:
*sokan. Bocsi :)
2011. márc. 18. 18:43
 3/13 anonim ***** válasza:
Brit cicát normális tenyésztő nem is adna neked úgy el, ha kijárós lenne. Ha sosem megy ki, nem is hiányzik neki. A napi 6 órát is simán kibírja ha egyébként játszol, foglalkozol vele. Nekem ilyen cicáim vannak (vagyis skót lógófülűek, de lényegében ugyanaz) és jól elvannak idebenn. Egyáltalán nem büdösek, a kandúr akkor büdös, ha nincs ivartalanítva.
2011. márc. 18. 18:44
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem nem büdös a cica, pláne, ha macskavécéje van, vagy szilikonos alom, ami szagelszívós.

Nyugodt szívvel tarthatjátok bent:) Ki sem akar majd menni, én kitettem egyszer a cicámat, kicsit ki is merészkedett, aztán tűz vissza az ágyra, többé nem ment ki.

Olyan édesek, mikor télen ülnek az ablakban, és nézik a hóesést.:)

Ismerősömnek van ilyen cicája, borzalmas kedves, elegáns cica. És jól elvan egyedül is.

2011. márc. 18. 18:45
 5/13 anonim ***** válasza:
Sőt... ahogy így bele gondolok ki sem merném engedni egy percre sem, ha ilyen cicám lenne... de, hogy valaki ellopja, vagy megmarja egy másik macska:S
2011. márc. 18. 18:50
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem egy félperzsa cicusom van. Nekem ő az első szobacicám. Ő sincs kiengedve soha, a kutya miatt sem lehetne, meg loptak már el tőlünk ilyen cicust.

Én is szoktam magára hagyni, mikor dolgom van, olyankor alszik. Mielőtt elmennék itthonról próbálok játszani vele egy kicsit. Aztán ha hazaértem megint játszunk. Szóval bírják, ha egyedül hagyod őket néhány órára, max nagyobb örömmel fog eléd szaladni, mikor hazaérsz.:) Engem pl nyafogva vár az ajtóban.:)

Fedett cicawc-je van, nem a legdrágább almot használom, hetente 2szer cserélem le teljesen. Addig csak kiszedem az összecsomósodott darabokat és a kakit. Anyum "érzékeny" a cicaszagra, félt attól, hogy büdös lesz bent. De még ő sem panaszkodik, mert nem érzi.

Jó cicázást majd!:)

2011. márc. 18. 18:52
 7/13 anonim ***** válasza:
Hát akkor én is önző vagyok. Ez van. Semmi baja nem lesz lakásban.
2011. márc. 18. 20:05
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekünk is brit cicusunk volt itt lakásban, nagyon jól elvolt :) , még fogócskázni is lehetett vele!!

De anyukám sajnos allergiás lett a macska szőrre ezért ismerősünkhöz került kertes házba és úgy durván 2 év után merészkedett ki a kertbe :D addig max a teraszon ücsörgött ha jó idő volt.

2011. márc. 18. 20:46
 9/13 anonim ***** válasza:
ja és nem büdös, csak cicaillata van, amit akkor lehet érezni csak, ha belefúrod az orrod :D
2011. márc. 18. 20:47
 10/13 A kérdező kommentje:
Jaj de jo!!!! Kosoznom szepen, ha veszunk is, mindenkepp ivartalanittatni szeretnem. Es utanna nagyon szivesen belefurom az orrom a bundajaba!
2011. márc. 18. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!