Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha egy macskának nincs oltása...

Ha egy macskának nincs oltása az nagy baj? (lent)

Figyelt kérdés
Szóval nem élet-halál kérdése hogy legyen? Mennyibe kerül egy fontosabb oltás?
2011. márc. 16. 16:43
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
41%

ez a macska támadás vicc!! de komolyan....

de amugy miért lenne olyan létfontosságú minden vacak ellen beoltani a macskát,föleg a kintit?

szerintem ilyen alap oltások kellenek csak,pl kombinált oltások,amibe benne van a bolha-meg ilyen elleni is,meg pár gyakoribb betegség ellen,de hallottam már olyanról ami olyan mint egy orr csepp pl és az nem olyan fontos,ráadásul a macskának kellemetlen is

2011. márc. 17. 16:23
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ha ivarosan, oltás nélkül kint van, akkor állandóan jár a tüzelő nőstények után. Az állandó harcokban a többi (természetesen oltatlan) hímmel pikk-pakk megfertőződik az egyik halálos vírussal (FIV, FeLV). Az meg az ilyen orvost sosem látó, gyakorlatilag szeméten tartott macskákat pillanatok alatt elviszi. Már, ha addig szét nem tépi egy kutya, meg nem mérgezik, agyon nem ütik, vagy el nem csapja egy autó...
2011. márc. 17. 17:57
 23/33 anonim ***** válasza:
19%

én egy beteg macskát nem láttam itt falun,pedig itt senki nem oltja a macskáját!hm,érdekes.magyarul szaporítótól való szar keverék macskák hogy birják,betegségekkel szemben is sokkal ellenállóbbak!

szerintem az összes oltás nem kell,de ha valaki ugy nyugodtabb hát hajrá,kérdező ezt neked kell ellldöntened

2011. márc. 17. 19:23
 24/33 anonim ***** válasza:
80%
Az, hogy a falusi tajtparasztoknál hány macska beteg, sosem derül ki. Ugyanis soha nem viszik orvoshoz őket. Élnek, amíg élnek, aztán egyszer csak eltűnnek. Nem hiányolja őket senki, lesz helyettük azonnal másik. Nem többek fogyó eszköznél.....
2011. márc. 17. 21:32
 25/33 anonim ***** válasza:
nekem a kandúrom is már 4 éves,makk egészséges és ivaros és semmi oltása nem volt,falun lakok.ennyit erröl.
2011. márc. 17. 22:01
 26/33 anonim ***** válasza:
0%
Csak az ember tud ennyi butaságot itt összehozni mindkét oldalrol.Az aki oltatja,miskároltatja a macskáit az megtette az első lépést afelé,hogy egy hormonzavaros macskát tartson korlátok között akár 18 évig.Jelzem az már nem macska.Akik nem védik a macsekjukat azok meg abban hibáznak,hogy ha szeretik őket,akkor azt olyan inteziven kell tenni,hogy a macsek saját magától,ne akarjon koborolni.Ugy kell vele bánni,mintha a gyereked lenne,ha nincs otthon hivni kell folyamatosan és sugalni a macska felé,hogy neked ő nagyon fontos.Persze,ha szükségük van így is elkolbászolnak,de ha hivod visszajön,ha megértetted vele,hogy szereted.Tudom sokan most a fejükhöz kapnak,de nekem nincs gond a macskáimmal.Nincsenek bezárva,oltatva,kimiskároltatva,de amikor hazaérek várnak a kapuba.Amelyik meg nem,azt hivom és 5 percen belül ott van.Amugy meg engem is érdekelne,hogy miért csak " 3 " évet él a kinti macska? Ki mondta ezt a badarságot?
2011. márc. 17. 23:09
 27/33 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó: hagy gratuláljak neked is, hogy az ivaros macskáid segítenek fenntartani a menhelyeken, és az utcákon sínylődő, senkinek se kellő macskapopulációt. Igazi állatbarát vagy.... De nem baj, mert legalább az a 2-3-4-5, akit etetsz, jól érzik magukat, meg annyira szeretve vannak, hogy nagyon. Az hogy szaporodnak bele a nagyvilágba, és az a rengeteg utód, akit legyártanak, vajon hogy él, az már tök mind1, igaz? Tipikus homokba a fejet hozzáállás.

Annak meg aki írta hogy "már" 5 éves a macskája: remek, ez már tényleg kimagasló teljesítmény a körülményeket tekintve, de a normálisan tartott macskák 14-18 éves átlagéletkorához képest még elég csekély.

"Az, hogy a falusi tajtparasztoknál hány macska beteg, sosem derül ki. Ugyanis soha nem viszik orvoshoz őket. Élnek, amíg élnek, aztán egyszer csak eltűnnek. Nem hiányolja őket senki, lesz helyettük azonnal másik. Nem többek fogyó eszköznél....."

Itt a nagy igazság...

2011. márc. 21. 14:31
 28/33 anonim ***** válasza:
11%
Valóban nagy igazság,te meg neveld a hormonzavaros macskádat 18 évig.Szegényt én nagyon sajnálom.Légy maximalista és a házi egered is vidd orvoshoz - ő is megérdemli az életet-ne engedd,hogy a macskád megegye.Ja hogy te eldöntötted melyik állat kell,melyik nem? Értem.
2011. márc. 21. 15:37
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

15:37

Atya ég, szerintem már egy másik kérdésben elkövettem azt a hibát hogy leálltam veled vitatkozni, és akkor ki is bukott hogy gőzöd sincs az állatok tartásáról és neveléséről, illetve biológiai ismereteid sincsenek. Úgyhogy hagyjuk egymást, nem fogok megint leállni hülyékkel vitatkozni.

És nem döntöttem el semmit, minden életet ugyan úgy tisztelek, húst se eszek, úgyhogy qss.

2011. márc. 21. 17:44
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Valóban ne állj le vitatkozni,mert sötét vagy mint az éjszaka.Egyet értsél meg te is és minden hentes!Amig szelektáltok semmi jogotok kritizálni engem!Én legalább ugyanugy egy kalap alá veszem az összes állatot veled együtt és egyiket se bántom.Te meg kedves atyauristen eldöntöd,hogy kit viszel orvoshoz,kinek segitesz.Miről beszélsz te folyamatosan mellé?????Tényleg csak ennyi eszed lenne?
2011. márc. 22. 05:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!