Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha egy macskának nincs oltása...

Ha egy macskának nincs oltása az nagy baj? (lent)

Figyelt kérdés
Szóval nem élet-halál kérdése hogy legyen? Mennyibe kerül egy fontosabb oltás?
2011. márc. 16. 16:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
13%

nekem annyi macskám volt már meg se tudom számolni,

és egyik se betegségbe pusztult el,onnan kezdödött hogy megmérgezték,ellopták,kutya fogta meg mikor ki ment az utcára,autó elütötte.

semmi betegség,vagy veszetség nem volt!

ezek után szerintem nem annyira életfontoságú az oltás,most elég durván hangzik de vagy 20E ft-ot kidobálsz oltásra és elüti az autó annak mi értelme van?

2011. márc. 16. 19:46
 12/33 anonim ***** válasza:
71%

19:46

Szomorú a hozzáállásod. Majd a gyerekedre is így gondolsz? Majd lesz másik, mi?

2011. márc. 16. 21:25
 13/33 anonim ***** válasza:

Nekem volt kinnti cicám legalább 10 évig és valóban a kandúroknál csoda volt ha megélték a 3 évet!!! Mivel gyerek voltam oltásra nem tellett a zsebpénzből. Aztán kaptunk egy lány cicát. na ő 6 évig bírta. Persze nem volt ivartalaítva és oltva sem és FeLv-ben elpusztul :( Sok kiscicája született és mindig abból tartottam meg kicsit magunknak.

Aztán mikor a lány cicánk is elpusztult beláttam, hogy az oltások nem hülyeségből vannak! Azóta mondjuk nekem csak bennti cicám van, de nem sajnálom tőle azt az ÉVI 5500-6000 Ft-ot. amiben már minden benne van az kb 9000-10000 ft lehet. Ez jó kinnti cicáknak!

Mert úgy gondolom, hogy ennyi jár nekik is.

ÉS valóban senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy tartson házi kedvencet! Aki egy állathoz így áll az vajon a gyerekéhez hogyan?

Én 5 hónapja nem dolgozom. De még is a legjobbat kapja a cicám. Nem iszom, nem dohányzóm és összetudok annyi spórolni, hogy rendes ( Royal Canin) tápot kap a cicám. Úgy gondolom, hogy ez elhatározás és gondolkodás kérdése...

Kedves Kérdező!

Ezt neked kell eldöntened. Szerintem igen is fontos az oltás! ÉS ÉVES szinten az a pénz nem sok érte! Ha lebontód havi szintre akkor sincs több 850 Ft-nál! Ami valljuk be semmi a mai világban... Te döntesz, ne az itt lévőktől várd a megoldást!

Sok sikert!

2011. márc. 16. 21:56
 14/33 anonim ***** válasza:
0%

1.amugy sincs rá pénzem

2. 17 évesen ne kelljen már arra gondolni ha gyerekem lesz,annak mit fogok adni könyörgöm!

2011. márc. 16. 22:01
 15/33 anonim ***** válasza:
15%

most van egy kinti macskád,megkapja az összes oltást több mint 20 ezret fizetsz érte,kb 2 évet max ha veled él annak hol van értelme? ha van nektek ennyi felesleges pénzetek akkor dobáljátok csak,nekem is lenne én is megtenném,de örülök hogy kaját tudok nekik adni!lenne rá pénzem nem csak az oltásokat kapnák meg,sok mindent megkapnának,de tudod van aki nem teheti meg!

17/L

2011. márc. 16. 22:03
 16/33 anonim ***** válasza:
83%

22:03

Tudom, van aki nem teheti meg, és azoknak nem is kell állatot tartani. Marhára egyszerű. A hozzád hasonló degeneráltak "tartják fent" a menhelyeken lévő, és az utcán kóborló beteg, és senkinek se kellő macskapopulációt. De mindegy, hiába magyaráznám.

Volt már hogy nem tudtuk befizetni a telefonszámlát, vagy már csak annyi pénzünk volt hó végén hogy paprikáskrumplit ettünk egy hétig, de a cicának AKKOR is mindene megvolt.

Én se vagyok milliomos képzeld, egy fizetésből élünk, ráadásul albérletben, de leszoktam a cigiről, nem járok el bulizni, nem veszek új göncöket magamnak, mert amikor a macskát magamhoz vettem akkor FELELŐSSÉGET VÁLLALTAM. De értem én, erre ugye csak egy kifejlett intelligenciával rendelkező felnőtt emberi lény képes, te meg attól még messze vagy a 17 éveddel meg a kifordult szemléleteddel. De megértelek, erről nem te tehetsz, hanem gondolom a kedves szüleid.

2011. márc. 16. 22:41
 17/33 anonim ***** válasza:
73%
Ja és azt még hozzátenném hogy tudod mi nem olyan könnyedén állunk hozzá hogy "hát ugyis csak két évet él, majd elb*ssza egy kocsi, de kit érdekel", ebből kifolyólag pedig nem tartunk kijárós, összevissza kóborlós macskát. Undorító a hozzáállásod.
2011. márc. 16. 22:43
 18/33 anonim ***** válasza:
88%

21:56 os vagyok

Akkor ha csak 17 éves vagy és nincs önálló kereseted, vagy nem sok az amit keresel, akkor miért adsz itt ilyen tanácsokat?

Ezt sosem értettem...

Nem hiszem, hogy van olyan hely ahol 20.000 Ft-ot kérnek el egy oltásért... nálunk van egy magánklinika ahol 9.500 Ft az oltás!!! amit bonts már le napi szintre!

1 év = 9500 Ft

1 nap= 26 Ft !!! Miről beszélünk? Ha mindennap ennyit elteszel, ami úgy gondolom nem megterhelő, akkor minden évben meg van az oltás ára.

Az, hogy elüti az autó, megmérgezik meg hasonlók erre a megoldás, hogy bezárod ha megteheted, ha nem akkor nem tartasz macskát!

Mindenre van megoldás csak akarni kell és nem vagdalózni a butaságokkal!

23 éves vagyok és megjártam már 1-2 dolgot, de a macskám nekem a 'gyerekem'. Én Vállaltam? Igen! Gondoskodnom kell róla? Igen! Nem megsértődni kell, hanem inkább gondolkodni mielőtt ilyen böszmeségeket írsz le!

2011. márc. 17. 08:54
 19/33 A kérdező kommentje:
Honnan veszitek h 17 éves vagyok? Nem is mondtam semmit a koromról! Meg be lesz oltatva, már szervezzük mikor. De egy kérdés valaki elöbb azt írta h a kandúrok csak -örüljek- h 3 évig élnek miért?
2011. márc. 17. 15:04
 20/33 anonim ***** válasza:
65%

engem osztottak ki épp kérdező,nyugi nem téged,

de ha már igy írtad,a zsebpénzem is az állataimra mennek,ha megtehetném én bennt tartanám a macskáimat,csak tudjátok a szüleim kirakják őket,még ha lenne annyi zsebpénzem akkor se tudnám beoltatni őket mert anyám nem engedi hogy elvigyem őket,de ugy hogy alig tudtok rólam valamit könnyű ítélkezni.

se buliba nem járok,cigizni se cigizek,semmi ilyesmi.nem szoktam magamra költeni,max ha suliba kaját veszek,ennyi.jah meg mielött szívtelennek gondoltok,volt kismacskám,ugy kellett fecskendővel etetnem hogy ne haljon meg,(az anyja eltünt)akit mellesleg győrbe találtam,csontvékonyan és haza hoztam mielött éhen hal!)

még a mai napig sajnálom azt a kismacskát,az anyját m,eg egy hónapja ütötte el elvileg az autó,de még nem dolgoztam fel azt se,legjobb macskám volt!5 évet velem volt ugy hogy nem tudtam beoltatni,na mndegy,gondoltok amit akartok....

2011. márc. 17. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!