Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szabad kézzel játszani a cicával?

Szabad kézzel játszani a cicával?

Figyelt kérdés

3-4 hónapos sziámi cica.

Nagyon harapós, karmolós. Főleg kézre indul be.

2011. márc. 15. 19:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Csatlakozom azokhoz, akik nem javasolják. Gondolj bele, most még csak "baba" körme és foga van. De kifejlett korában olyan ám a körme, hogy mélyen bele tud marni a húsodba és erős a harapása is. Az enyém simán megrágja az oldalascsontot.
2011. márc. 15. 22:51
 12/20 anonim ***** válasza:

Szabad, csak nehéz.

Nekem gyerekkoromban mindig összekarmolta a kezem az akkori macskám (pedig piszkosul szeretett ő is), mert nem tudtam hogyan kell vele játszani.

A mostani macsekommal viszont kifejlesztettünk egy sérülésmentes játéktechnikát: én nem élek vissza a testi erőmmel, ő meg cserébe nem kompenzálja ezt a karmaival. Lényegében a simogatásaimat kell csak kivédenie. Ami, ha figyelembe vesszük, hogy két kezem van, nem is olyan egyszerű dolog - viszont arra is rájött, hogy így a bevitt találatom sem olyan kellemetlen (volt, hogy az ilyen játék vad dorombolásba fulladt).

Találat után mindig kisiklik a kezem, nem engedem meg, hogy ráakaszkodjon. Ha pedig látom, hogy kezdi elveszíteni az önuralmát, befejezem a játékot.

Hamar rájött, hogy ehhez a játékhoz nincs szüksége a karmára, és nem is ereszti ki soha. (Ebben talán az is segített, hogy még kölyök korában megszereztem nála a tekintélyt).

2011. márc. 16. 00:57
 13/20 anonim ***** válasza:
Ugyanakkor viszont az is igaz, hogy ezt a játékot bármikor becseréli a kis mocsok egy jó kis hagyományos adok/kapokra a fiammal. De tudomásul vette, hogy velem csak így játszhat kézzel, vagy sehogy.
2011. márc. 16. 01:07
 14/20 Salx Narval ***** válasza:
Én ellentétben némelyik előttem íróval, fontosnak tartom, hogy a macsek tanulja meg, hogy nem haraphat és nem karmolhat meg téged.Rá kell szólni erőteljesen, esetleg rá kell koppintani egyet a fejére , ha harapna.Érdemes eleinte csak simogatni, mert nyilván a dögönyözésre, harapás lesz a válasz.Természetesen nagyon fontosak a rágható, pofozható, gurulós, játékok is.Ha kijátszotta magát és lenyugodott, akkor érdemes simogatni és ha kell figyelmeztetni a játékszabályokra.:D
2011. márc. 16. 03:10
 15/20 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom... Mindenkinek más a véleménye :D

Amúgy szerintem beszerzek egy lány cicust mellé, hogy ne unatkozzon. Szerintetek jó ötlet? :)

2011. márc. 16. 18:51
 16/20 A kérdező kommentje:

Ja amúgy van macskabosszantója..

6-an mondták azt, hogy szabad

5-en meg, hogy nem érdemes

2011. márc. 16. 19:06
 17/20 A kérdező kommentje:
A simogatós módszer mintha bejönne :) köszi szépen.
2011. márc. 16. 19:19
 18/20 Salx Narval ***** válasza:
Nézd ezek nem előírás szerű dolgok, semmi baj nem történik, ha te másképp csinálod.Nyilván mindegyikünk cicája jól érzi magát, a saját környezetében és az ottani játékokkal.Próbálj ki egy két dolgot és meglátod mi tetszik neki.
2011. márc. 16. 19:21
 19/20 A kérdező kommentje:

Erre is válaszoljatok légyszi.

Amúgy szerintem beszerzek egy sziámi lány cicust mellé, hogy ne unatkozzon. Szerintetek jó ötlet? :)

2011. márc. 16. 19:47
 20/20 anonim ***** válasza:

Persze, hogy jó ötlet. De ettől még visszakarmol majd, ha dögönyözöd.

A "simogatásos harc" lényege, hogy csak a gyorsaságodat használod, a fizikai erődet nem. Ha hozzáér a mancsával a kezedhez, mielőtt beviszed a simogatást, akkor az a simogatás "védve van", ki kell tehát siklatni a kezed, hogy ne tudja megkarmolni, vagy ráakaszkodni.

Egy idő után azt veszed majd észre, hogy már nem is használja a karmát. Merthogy ebben a harcban neki is csak a gyorsaságára van szüksége, nem kell a fizikai erőt a karmával kompenzálnia.

2011. márc. 17. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!