Tényleg ilyen buta a macska, vagy csak szórakozik velem?
Tökre bírom a macskáimat. Jó fejek, meg minden. Viszont az utóbbi hetekben az egyik állandóan fölmászik az ágyamra. Mellette van egy ágy direkt nekik. Ha elküldöm, visszamegy. Van, hogy áttolom, de már indul is vissza. Elég idegesítő, főleg ha nem akarok folyton kezet mosni.
A csúcs az volt, amikor fölültem valamiért az ágyra és mire visszadőltem, már a hátam mögé mászott a párnára. Nagyon fel tud bosszantani. Most az előbb is negyedszerre tessékeltem odébb, most már egy újsággal, erre elrohant, és bebújt az asztal mögé, ott lapít, mintha egy vadállat lennék.
Ennyire ostoba, és nem érti, hogy nem akarom, hogy ide másszon, vagy szórakozik?
Próbálkozik a cica.Az enyém ugyan ezt csinálja.Ha rászólok tudja mi a dolga.Nekem az vált be, hogy végtelen türelemmel mindig leveszed az ágyról és a helyére teszed.Ha nem vagy otthon ne hagyd az ágyad közelébe jutni.Mamám ágyára is felmászott, de csóri macskát nem vette észre és ráült :D Na azóta nem mer felugrani náluk, de ezt azért ne próbáld ki.
Nevelhető vízpermettel is.Ha felmászik az ágyadra spriccelj rá valamilyen üres, kitisztított pumpás flakonból sima vizet.Nem szereti, rögtön elmegy, viszont nem áztat el semmit.Több mint valószínű,hogy a 3.-4. alkalom után eszébe sem jut próbálkozni.
Utóbbi. Pontosan tudja, mi a helyzet, és szórakozik veled. :-)
Komolyabbra fordítva, nem szórakozik, csak törődésre vágyik. Látja, hogy ha ezt csinálja, akkor vele foglalkozol. Legközelebb, amikor nem mászik az ágyadba (csapj le erre a 10 másodpercre) dicsérd meg, milyen szépen viselkedik, és szeretgesd meg kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!