Szobacicát szoktatok otthon fürdetni? Ha igen hogyan?
Ha nem jár ki akkor felesleges, mert nem bolhás, nem koszos. Tisztítja ő magát egyfolytában.
A kinti macskákat néha szoktam, mikor tele vannak bolhával és más már nem segít. kis vizet engedek a kádba meg külön is egy lavórba, aztán a macskát be a kádba, simi amíg kicsit megnyugszik, majd besamponozom, megmosom, aztán át a tiszta vizes lavórba. ott lemosom róla a maradék sampont. (a folyóvíztől nagyon fél, azért engedem ki előre a lavórba a vizet.) aztán megtörlöm.
Nem, csak ha muszáj, mert mondjuk koszos lett, vagy büdi.
Amúgy ez nálunk elég nehéz feladat. Én lavórba csinálok neki vizet, belerakom. Tesóm megfogja, hogy ne ugorjon ki (mert tiltakozik a cica rendesen), én meg gyorsan macskasamponnal lemosom, leöblítem. Aztán egy törölközővel nagyjából megtörlöm, és mehet. Ha egyedül fürdetem, akkor nehezebb, egyik kézzel fogom, másikkal fürdetem.
Ezután már csak a karmolások helyét kell ellátni, és az összevizezett fürdőt kitakarítani. :D
Nem jár ki, de fehér macska, össze-vissza fetreng folyton a földön és hát már eléggé meglátszik rajta a sok kosz, amit mi behordunk az utcáról. :) A lábai is iszonyatosan néznek ki. :D Tudom, mosdik magától, de tényleg látszik ettől függetlenül a kosz rajta.
A sampon mennyibe kerül kb?
felteszed a mosógépre
elkezded simogatni
majd vizes törülközővel simogatod vagy vizes kézzel
és akkor a por meg a felesleges szőr úgyis lejön róla
a végén száraz türcsivel áttörlöd szálirányban csak és utána majd megtisztítja magát .
de azért ne csurom vizesre tisztítsd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!